GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Mayıs 2020 Pazartesi 10:16

CHP’li eski başkandan şehir hastanelerine övgü: Ne mutlu İzmir’e!

AK Parti iktidarının övgüyle bahsettiği, muhalefetin de sert eleştiriler yönelttiği şehir hastaneleri projesinin İzmir’deki kısmının inşaatı devam ederken Konak Belediyesi eski Başkanı CHP’li Sarışın, sosyal medyada görseller paylaşarak, “İzmir şehir hastanemiz de böyle olacak. Ne mutlu İzmir’imize ne mutlu İzmirlimize… Ata’mız vatan sevgisi ona hizmetle ölçülür diyor” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’de sosyal demokrat siyasilerden olan Konak Belediye Başkanlığı görevini 1989-1999 yılları arasında yürüten Ahmet Sarışın, merkezi iktidarın, ‘vizyon projesi’ olarak nitelendirdiği fakat muhalefetin de şiddetli eleştirdiği şehir hastaneleri için flaş bir çıkışa imza attı.

Bayraklı sırtlarında yapımı yıllardır süren şehir hastanesinin görselini sosyal medyada paylaşan ve düşüncesini yazan Sarışın, “İzmir şehir hastanemiz de böyle olacak. Ne mutlu İzmir’imize ne mutlu İzmirlimize… Ata’mız vatan sevgisi ona hizmetle ölçülür diyor” dedi.

12 Eylül darbesinden sonra Türkiye'de, kapatılan Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) oylarını bünyesinde toparlamak maksadıyla kurulmuş olan Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) rozetiyle başkanlık yapan ve daha sonra AK Parti’ye geçen Sarışın, siyasi hayatının büyük bölümünü CHP’de sürdürdü.