GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Ekim 2018 Pazar 12:17

CHP’li eski Başkan Kürüm: Yarıda kalan işlerim var, adayım!

Karabağlar Belediyesi eski Başkanı Kürüm, 2019’da aday olacağını söyledi ve “Ben bir dönem belediye başkanlığı yaptım. Projelerim için süre yetmedi. Yarım kalan işlerimi tamamlamak için adaylığı düşünüyorum. Maalesef bu dönemde projeler bitmedi” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 2019 yılında gerçekleşecek yerel seçimler için çalışmalarını hızlandırdı. Kulisler ise aday adaylıkları noktasında hareketlendi. İzmir’de sürecin yoğun yaşanması bekleniyor. Özellikle metropoldeki ilçelerde her parti açısından aday bolluğunun oluşacağı öngörülürken gözlerin İzmir siyasetinin lokomotifi Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olacağı belirtildi. 

Kentin en büyük ilçelerinden olan Karabağlar’da 2014 seçimlerinde yüzde 42.8’lik oy oranıyla CHP ipi göğüslemişti. Mevcut Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yeni dönemde aday olacağını ‘Başladığım işleri bitirmek için yeniden adayım. Benim tek amacım bu’ sözleriyle ilan etmişti. AK Parti metropolde güçlü olarak gösterildiği Karabağlar’da 2014 yılında yüzde 38.9’luk oy oranıyla ikinci parti olmuştu. AK Parti o dönemde aday olarak sahaya Necip Kalkan’ı sürmüştü. Kalkan daha sonraki süreçte genel seçimlerde milletvekili olmuş ve meclisin yolunu tutmuştu.

ADAYLIĞI DÜŞÜNÜYORUM!
2008 yılında ilçe olan Karabağlar’ın ilk Belediye Başkanı olan fakat 2014’te partisi CHP tarafından aday gösterilmeyen Sıtkı Kürüm’ün yeni süreç için kolları sıvadığı öğrenildi. Egedesonsöz’e konuşan Kürüm, “Ben bir dönem belediye başkanlığı yaptım. Projelerim için süre yetmedi. Yarım kalan işlerimi tamamlamak için adaylığı düşünüyorum. Maalesef bu dönemde projeler bitmedi” dedi.

Partide genel merkez tarafından aday belirleme yöntemleri ve tarihleri üzerine tartışmalar yaşanırken fikir alışverişlerinin yapıldığı biliniyor. Genel merkez kanadından örgütlere gelen talimatlar çerçevesinde önce görevde olan başkanların değerlendirileceği aktarıldı. Çok büyük bir skandal ve partiyi zora düşürecek bir durum olmadığı takdirde önceliğin görevdeki belediye başkanlarında olacağı belirtildi. Fakat diğer partilerin öne süreceği adayları hesaba katarak ve parti içinde yaşanabilecek çoklu yarış göz önünde bulundurularak CHP’nin süreci metropol ilçelerinde en az hatayla yürütmesi bekleniyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Karabağlar’da AK Parti’ye, İYİ Parti’in de CHP’ye katkı sunması ihtimal dahilinde olarak gösteriliyor.