GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Ekim 2018 Çarşamba 12:58

CHP’li eski Başkan Durak Büyükşehir için fitili ateşledi: Resmen aday adayı!

Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Durak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Aday Adaylığını resmen ilan etti. Durak, “Bu görevi yapabileceğime inandım. Dilerim zirvede bir oyla seçimi alırız. Bu konuda iddialıyım. İzmir’i Türkiye’nin birinci kenti yapmak istiyorum” dedi.  

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde 2019 yerel seçimleri için aday adaylığı noktasında başlayan hareketlilik devam ediyor. Özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeni dönemde aday olmayacağını ilan etmesinin ardından gözler Büyükşehir Belediyesi için gerçekleşecek yarışa çevrildi. Parti kulislerinde çok sayıda isim öne sürülürken ilk resmi aday adaylığı Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak’tan geldi.

İl binasına eşi Birsen Durak ile gelen ve aday adaylığı dosyasını İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e teslim eden Durak önemli mesajlar verdi.  

CHP’NİN BAYRAĞINI DAHA YUKARI TAŞIYABİLİRİM!
Aday adaylığı kararına ilişkin konuşan Durak, “CHP ailesine yakışır davranacağım hakkında il başkanımıza söz veriyorum. Yola çıkarken yapmış olduğum çalışmalara baktım. Partililik özelliklerime baktım ve bu yükün altından kalkabilir miyim diye düşündüğümden bu görevi yapabileceğime inandım. 30 ilçede iktidarın oyununu bozarak CHP’nin bayrağını daha yukarıya taşıyabilir miyiz, mevcut belediye başkanımızın bıraktığı yerden görevi devralarak üstüne daha fazla koyabilir miyiz diye baktım. Evet yapabilirim” dedi.

İDDİALIYIM; İZMİR’İ TÜRKİYE’NİN BİRİNCİ KENTİ YAPMAK İSTİYORUM!
Durak, “Aday adaylarımızın hepsi çok değerli… Bu parti içi bir yarış. O yüzden burayı miting alanına çevirmek istemedim. Hangi arkadaşımız aday olursa olsun onun için çalışacağız. Benim en büyük hedefim iş ve proje yapmaktır. Bunları yaparsanız başarılı olursunuz. Ben bunu yapmak istiyorum. O nedenle çok şey söylemeyeceğim. Zaman başarıyı yakalama zamanı… Zaman CHP’nin bayrağını daha yukarıya taşıma zamanı... Dilerim, CHP’nin yapması gereken sosyal belediyeciliği hep beraber yine zirvede yaparız. Dilerim zirvede bir oyla seçimi alırız. Bu konuda iddialıyım. İzmir’i Türkiye’nin birinci kenti yapmak istiyorum” açıklamasını yaptı.

KOCAOĞLU ADAY OLMAYACAĞINI İFADE ETTİ, BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR!
İl Başkanı Deniz Yücel ise, “İl örgütü olarak adayların arkasında duracağımıza söz veriyoruz. CHP, İzmir’de gerçekten Türkiye’ye bir güç veren, ışık tutan bir nokta… ‘İzmir CHP’nin kalesi mi?’ diye soruyorlar. Evet, İzmir CHP’nin kalesi ve biz bu kaleyi koruyacağız. 30 ilçe ve Büyükşehir’de altı oklu bayrağı dikeceğiz. Partimizin kent genelindeki iktidarına kuvvetli bir omuz vereceğiz. Sayın Cevat Durak’ın Karşıyaka’da yapmış olduğu hizmetleri, partimize yaptığı hizmetleri çok değerli buluyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu aday olmayacağını ifade etti. Bu bir bayrak yarışıdır.  CHP’nin başarılı, sosyal demokrat, halka dokunan belediyeciliğinin, kentin öz kaynaklarıyla kendi ekonomisini nasıl yaratacağına dair yatırımlarla kaldığı yerden devam edeceğine inanıyorum. Başarılar diliyorum. İzmir için konuşuyorum; görev verildiği takdirde en sade üyesinden en üst yöneticilerimize kadar adayımızın arkasında durup canla başla çalışacağına, tüm örgütün aktif çalışacağına söz veriyorum. Aynı şey ilçe belediyeler için de geçerli. Aday belirleme yöntemleri henüz belli değil. Yöntemler belli olduktan sonra adaylarımız belirlenecek ve partimizi 2019 da başarıya taşımak için tüm örgütümüzle birlikte gerekli çalışmaları yapacağız. Ben hayırlı olsun diyorum başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.