GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ağustos 2016 Cumartesi 18:50

CHP'li Engin'den Yüksel'e ve yeni yönetime destek!

CHP'de Yüksel'in istifası sonrasında konuşan İzmir İl eski Başkanı Ali Engin mevcut yönetime destek verdi. Örgütün tüzüğe uygun davrandığını belirten Engin yönetimin olağan kongreye kadar devam etmesini istediğini ifade etti. Eleştirilere de "Doğru bulmuyorum, partiyi duruşuyla iyi temsil etti" dedi

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Örgütü'nün eski Başkanı Ali Engin, Alaattin Yüksel'in il başkanlığından istifa etmesinin ardından Egedesonsöz'e açıklamalarda bulundu. 

Engin Yüksel'e yönelik eleştiriler hakkında da konuşurken sürece dair beklentilerini sıraladı. Engin tüzüğün uygulanmasının doğruluğuna vurgu yaparken şimdiden kuliselerde adının geçmesi üzerine ise net konuştu. 

YENİ YÖNETİM TÜZÜĞE UYGUN SEÇİLDİ
Engin, "Zaman zaman partimizde bu tür istifalar olabilir. CHP demokratik bir parti. Diğer partiler gibi değil. Ayrılışı da son derece medeni bir açıklamayla oldu. Başkasını suçlamadan gayet güzel bir ifadeyle ayrıldı. Yine tüzüğe uygun olarak yeni il başkanı seçildi. CHP bu tür değişimleri kendi içinde aşıyor. Mevcut yönetimin tüzüğe uygun seçildiğini ve devam etmesini bekliyorum. Genel Başkan geldiği günden beri tüzüğe bağlı kalarak parti içi demokrasiyi ve hukuku güçlendirdi. Ben yine buna uygun davranacağını düşünüyorum" dedi. 

PARTİYİ TECRÜBESİYLE İYİ TEMSİL ETTİ
Yüksel'e yönelik eleştiriler için de konuşan Engin, "Bir siyasetçiye ya da partiye hemen böyle suçlayıcı davranışlara girmemek lazım. Ben eleştirileri doğru bulmuyorum. Biraz birbirimize anlayış göstermemiz lazım. Olabilir herkesin, hepimizin eksik ve hataları vardır. Bunu süreç içinde değerlendirmek lazım. Görevini tüzük gereği bırakmak durumunda kalmış arkadaşımıza ötesini söylemek olmaz. Çaba gösterdi. Özellikle darbe girişimi sürecinde diğer partilerle uzlaşmacı bir yol izledi. Partiyi tecrübesiyle, duruşuyla iyi temsil etti. Ben olumlu buluyorum" açıklamasını yaptı.  

YÖNETİMİN KONGREYE KADAR DEVAM ETMESİ LAZIM
Engin, Genel Merkez'in tasarrufunda gerçekleşmesi muhtemel bir atamada kulislerde isminin geçmesi üzerine de net konuştu ve mevut yönetime destek verdi. Engin şunları söyledi:  Kesinlikle geri dönmeyi düşünmüyorum. Tüzüğe uygun davranılmasını istiyorum. Mevcut yönetim daha yeni seçildi ve olağan kongreye kadar başkanın ve yönetimin gitmesini istiyorum. Böyle kritik zamanlarda partililerin birbirini suçlayacı davranmak yerine daha pozitif yaklaşması lazım. Parti içinde bunlar her zaman olacaktır. Bu zamanları krize dönüştürmek partiyi sıkıntıya sokar. Yeni bir siyaset kültürü oluşturma açısından partililerin vereceği sınav çok önemli. Olağan kongrede, partinin danışma kurullarında kimin neyi eksik yaptığı tartışılır ama şu an bir yeni durum var. Bu durum tüzüğe uygun gelişti ve bence olağan kongreye kadar mdevam edilmesi lazım. Ben yaklaşık 3 yıl başkanlık yaptım. Geri dönmek niyetim ve hedefim yok. İşlerime zaman ayırmam lazım.  Hepimiz Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan dolayı partimizin İzmir'deki konumundan dolayı daha dikkatli davranmamız lazım. Yeni yönetime destek olmamız lazım. 

KENDİSİ DE İSTİFA ETMİŞTİ
Ali Engin İl Başkanlığı yaptığı dönemde 2015 Genel seçimleri milletvekili adaylığı için görevinden istifa etmişti. Yönetim içinden atamayı uygun bulmayan Genel Merkez dışarıdan atama yaparak Bedri Serter'i başkanlığa getirmişti.