GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Kasım 2017 Salı 09:58

CHP’li Dönmez o iddialar için net konuştu: Asla öyle bir söz...

‘Emaneti Mehmet Birlik’e vermem lazım’ şeklinde açıklama yaptığı iddia edilen Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, “Ben asla öyle bir söz söylemedim. İlçe başkanlığını benden daha iyi yapacak birine bırakmak istiyorum. İşin ehline bırakacağım” dedi.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor. İzmir’de mahalle delege seçimlerinin geride kalmasının ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

2014 yerel seçimlerine AK Parti’ye kaybedilen ilçeler arasında bulunan Ödemiş’te kulisler iyice hareketlendi.

İzmir’deki 4 kadın ilçe başkanından biri olan Nazan Dönmez, Ödemiş İlçe Başkanlığı için ‘Yokum’ diyerek kararını vermişti. Dönmez, ‘Artık torunlarımla zaman geçireceğim’ açıklamasıyla aylar öncesinden ilçe kongresinde yarışmayacağını ifade etmişti.

Süreçte İlçe Başkanı Dönmez’in, “Ben bu partiyi Mehmet Birlik’ten emanet aldım. Emaneti vermem lazım. Gelin oy verin’ dediği iddia edilmişti.  Dönmez iddialar hakkında açıklamalarda bulundu. Kendisinin söylediği öne sürülen açıklamaları kesin bir dille reddetti.

GÖREVİ BENDEN DAHA İYİ YAPACAK BİRİNE BIRAKMAK İSTİYORUM!

Dönmez, “Ben asla öyle bir söz söylemedim. Benim 3 buçuk yıldır tek söylediğim laf var; ben bu işi layıkıyla yapayım daha sonra görevi işin ehline teslim edeyim. İlçe başkanlığını benden daha iyi yapacak birine bırakmak istiyorum. Görevi bırakma sebebim tamamen torunlarıma zaman ayırma isteğidir. Başka da bir şey yoktur” dedi.