GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Şubat 2017 Salı 12:15

CHP’li Çam’dan ‘şıklık’ sırları: Önemli olan renkli olması değil…

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam renkli giyimi ile dikkat çekerken işin sırrını da açıkladı. Çam, “Bu elbiseleri giymek bir cesaret işi… Önemli olan renkli olması değil, kombin” dedi. Çam, koyu elbiselerin kendisini karanlığa ittiğini söyledi.

EGEDESONSÖZ - TBMM’nin en renkli giyinen isimlerinin başında gelen CHP İzmir Milletvekili Musa Çam gardırobunu açtı. Renkli ceketler, çizgili gömlekler, birbirinden farklı ve uyumlu pantolon ve kravatları ile dikkat çeken Çam, işin sırrının renk karmaşası değil kombin olduğunu söyledi.

Çam, “Bu elbiseleri giymek bir cesaret işi. Bir cesurluk gerekiyor. Elbiseleri iyi kombine etmek gerekiyor.  2011 yılında milletvekili seçilip Ankara’ya geldikten sonra kılık kıyafetlere baktığımda insanların gerçekten demoralize eden bir yapıyı gördüm.  Zaten İzmir’de geçmişten bu yana sendikacılık mücadelesinde çok renkli giyinen birisiyim. Bunu meclise yansıtmam gerektiğini düşündüm. Öbür türlü sadece siyah ve lacivert kıyafetler beni çok karanlığa itiyordu” diye konuştu.

FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ
İyi giyinmenin sırrını da açıklayan Çam, “Burada renk kombinini iyi tutturmak gerekiyor. Ceketin gömleğe, gömleğin kravata olan uyumu çok önemli.  Prensip olarak normal kravat takmayan birisiyim. Mecliste bir gün mesaideyken birisi arkadan elimi tuttu. Döndüm ve baktığımda Bülent Arınç’ı gördüm.  Dedi ki aynen ‘bir insana bir ceket ancak bu kadar yakışır’… Yine plan bütçe görüşmelerinde kareli, çizgili ceketle kürsüye çıkmıştım. Orada konuşma yaptıktan sonra Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik de ‘ceket çok yakışmış, seninle bir fotoğraf çektirmek istiyorum’ dedi.  Ve resim çektirdi” dedi.

GENÇ HİSSEDİYORUM
TBMM’de şık ve güzel giyinen bazı isimlerin de olduğunu belirten Çam, ailesinin renkli giyme konusunda zaman zaman kendisini uyardığını söyledi. Çam, “Küçük oğlum bana ‘artık bunları giyme, çok renkli oluyor’ diyor. Bizim yaşımız genç, içimizde yaşama sevinci var. Kendimi genç hissediyorum” ifadelerini kullandı.