GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Kasım 2017 Cumartesi 14:02

CHP’li Çam’dan kongre için net mesaj: 143 delege var istesem...

Güzelbahçe İlçe Başkanı Çam, adaylık açıklaması yapmayacağını söyledi. Örgütten, devam etmesi yönünde baskı geldiğini ve buna uyacağını ifade eden Çam, “143 delegemiz var. İstesem 140 kişi imza verir. Kazım Çam her yerde tektir” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, ilçe kongrelerine kilitlendi.

Partinin olağan kurultay takvimi kapsamında yürüttüğü mahalle delege seçimlerinin ardından gerçekleşecek ikinci etap olan kongreler 26 Kasım Pazar Günü (Yarın) start alıyor.

Metropolün önemli ilçeleri arasında yer alan Güzelbahçe’de 3 Aralık günü 143 delegenin önüne sandık konulacak. Henüz adaylığıyla ilgili net bir açıklaması bulunmayan İlçe Başkanı Kazım Çam’ın göstereceği refleks merak ediliyor.

ÖRGÜTTEN YOĞUN BASKI VAR

Delegelerle yemekte bir araya gelen Çam, kongre ve adaylığı için konuştu. Çam, “Adaylık açıklaması yapmadım. Delegelerle yemekte bir araya geldik. Yoğun biçimde baskılar var. Adaylık açıklamayı ve imza toplamayı düşünmüyorum” dedi.  

‘SİZİN DEVAM ETMENİZ GEREKİYOR’ DEDİLER

Çam, “İlçe başkanıyım. Çıkıp da ‘tekrar adayım’ demenin bir anlamı yok. Yemekte tabloyu gördüm. Tüm mahalleler bir araya geldi. Birbirini tanımayanlar tanımış oldu. Çünkü onlar bizim mahalle temsilcilerimiz olacak. ‘Başkanım sizin devam etmeniz gerekiyor’ dediler. ‘Siz siyasetten bir şey almaya değil, CHP’ye bir şey katmaya devam ediyorsunuz’ noktasında bir görüş çıktı” diye konuştu.

143 DELEGE VAR İSTESEM 140 KİŞİ İMZA VERİR!

Kongrenin tek adaylı olup olmayacağıyla ilgili kesin konuşmayan Çam, “Bizim Güzelbahçe’de 143 delegemiz var. İstesem 140 kişi imza verir. Ama toplamayacağım. Mahalle delege seçimleri sırasında bir arkadaşımız ‘aday olacağım’ diyerek çıkmıştı. Şimdi ne olacak bilmiyorum. Ama önemli olan katkı koymamız ve ilçe başkanlığını kendi irademizle yapmamızdır. Kimsenin koltuğu altına girmeden bu görevi yürütmek çok önemli…” dedi.

KAZIM ÇAM KİMSEDEN İCAZET ALMAZ, KAZIM ÇAM HER YERDE TEKTİR!

Çam, “ İlçe başkanının maddi özgürlüğü çok önemlidir. Kazım Çam kimseden ne icazet alır ne kimseden beklentisi vardır. Hiçbir yakınım da bir yerde yoktur. Kazım Çam her yerde tektir. Ben göreve geldim geleli partime hizmet vermeye çalışıyorum. Ömrüm yettiğince de buna devam edeceğim” ifadelerini kullandı.