GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Aralık 2023 Cumartesi 08:41

CHP’li Çam’dan Buğra Gökce eleştirisi: Biz çelik çomak mı oynadık?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Musa Çam, “Üç ilçe belediye başkanı hedef büyütüp Büyükşehir’e talip oluyor. Buğra Gökce’nin de memuriyetten istifa edip aday aday olması da normal” dedi ve Gökce’yi şu sözlerle eleştirdi: “Buğra Bey, İzmir’e şöyle hizmet ettim, böyle hizmet ettim demesi doğru değil. Bürokrat, başkanının talimatını yerine getirir. O hizmetler, Aziz Kocaoğlu’nundur. Sana verilen talimatı yerine getirdin. Talimatı yerine getirmek, bürokratın görevidir. O hizmetler yapılırken biz ne yaptık? Çelik çomak mı oynadık?”

EGEDESONSÖZ – CHP İzmir 24, 25 ve 26. Dönem Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Çam, SONSÖZ TV’de Gazeteci  Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı.

Çam, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcılığı görevinden istifa edip İzmir’den aday olan İzmir Büyükşehir’in eski Genel Sekreteri Buğra Gökce’nin adaylığı ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Çam açıklamasında şunları söyledi:

“Belediye başkanlarımız, hedef büyütüyorlar, çıtayı yukarıya çıkarıyorlar. İlçe belediye başkanlığından büyükşehir başkanlığına! Bu anlaşılır bir şey. Ancak bunların süresi olması gerekiyor. O kadar uzun olmamalı. Seçim kanununda devlet memurlarının da istifa ederek belediye başkanı olma hakları var. Buğra Gökce de İstanbul’da istifasını verdi ve İzmir Büyükşehir’e aday oldu. Bu haktır. Önemli olan geliş şeklidir. Ben Ekrem İmamoğlu’nun sözüyle geliyorum emrivakilerini kabul etmiyoruz. Kendisi böyle bir söylemde bulunmasa da etrafındakilerin bu yönde bir algısı söz konusudur. O rüzgar estirilmeye çalışıyor, açıklamanın ötesinde. Kim yaparsa yapsın, bu yanlıştır. Kendisi Çankaya Belediyesi’nde çalışıyordu. Aziz Bey getirdi daire başkanlığı yaptı, genel sekreter yardımcılığı yaptı, genel sekreter oldu.

Bugün birçok ilçede görüyorum, o ilçenin aday adayı olmuşlar. O ilçeyle yakından uzaktan ilişkileri yok.  Buğra beyi kast ederek söylemiyorum. Başvurdukları ilçelerle uzaktan yakından ilgileri yok. Buna benzer adaylıkları doğru bulmuyoruz. Seçim Kanuna göre o ilçede, ilde en az 6 ay oturması gerekiyor.

Buğra Bey çok hizmet yaptı deniyor. Hizmeti yapan Aziz Kocaoğlu’dur, o dönemin belediye başkanı. Buğra Bey, devlet memurluğu yaptı. O bürokrat, başkanından aldığı talimatı yerine getirir. Siyasi yükümlü belediye başkanıdır, meclistir. Onların aldığı kararları uygular. ‘Ben şu şu hizmetleri yaptım! Neyi yaptın kardeşim? Sana verilen talimatı yerine getirdin. Talimatı yerine getirmek, bürokratın görevidir. Aziz Bey ne yaptı, oturdu mu? Bu tip cümleler kurmak, halkın oyuyla seçilmiş bir insana haksızlıktır. ‘Ben devlet memuruyum. Siyaset yapmak istiyorum İzmir’i seçiyorum’ desin, gelsin söyleyecek bir sözümüz yok. İzmir’e şu kadar hizmet ettik, demesi doğru değil. Biz ne yaptık? Çelik çomak mı oynadık? Ağzımızdan çıkan kelimeleri dikkatli seçmemiz gerekiyor.”