GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Nisan 2018 Cuma 09:23

CHP’li Biçer'den kadınlara kahvaltılı teşekkür

Cumhuriyet Halk Partisi Foça eski İlçe Başkanı Günal Biçer; döneminde birlikte çalıştığı partili kadınlarla teşekkür kahvaltısında buluştu. Biçer yaklaşık 350 kişinin katıldığı buluşmada 2019 seçimleriyle ilgili hedef ve görüşlerini de açıkladı

EGEDESONSÖZ- 10 Aralık 2017 Pazar Günü yapılan Foça İlçe Kongresinde Başkanlığa genel merkez direktifleri doğrultusunda ve “Foça Belediye Başkanlığına talibim, bu nedenle göreve devam etmem etik olmaz” diyerek tekrar aday olmayan Günal Biçer Yenifoça Eray Restoranda gerçekleştirilen kahvaltıda görev yaptığı kadın arkadaşlarına “Cumhuriyet bir kadın devrimidir” sözleriyle başlayan bir konuşma yaptı.

Arkadaşlarını “Atatük ilkelerini rehber edinmiş, laik Türkiye’nin savunucusu, özgür ve çağdaş toplum mimarı Cumhuriyetin kadınları” olarak tanımlayan Biçer ; “Bugün yaşadığımız ve tanık olduğumuz saldırılar kadın kimliğinedir. Bunlara karşı 1919 ruhuyla mücadele edecek ve 2019’a hazırlanacağız. TBMM Başkanı Çanakkale Destanı’nda vatan için can veren kadınları yok sayarak, onların anılmasına ve kadınların sahne almasına izin vermemiştir. Kadının toplumdan tecrit edilerek evine, mutfağına hapsedilmesine karşı duruyoruz, kabul etmiyoruz. Bu zihniyeti yollayacağımız 2019’a birlikte hazırlanıyoruz. Parti içinde, sosyal hayatta, sokakta, sanatta, akademide, çarşıda, pazarda, her alanda sizlerden aldığım güçle ve birlikte çalıştık. Bana anne, abla, kardeş oldunuz. Hepinize sonsuz sevgi, saygı ve minnetle teşekkür ediyorum.” dedi.