GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Eylül 2021 Çarşamba 21:27

CHP'li Beko ile AK Partili Kaya arasında Göztepe atışması!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, pandemi döneminde geliri düşen Göztepe Spor Kulübü'nün, Gürsel Aksel Stadı'nda bulunan mağaza ve dükkanlarının kulübe devredilmesi için AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya'yı adım atmaya çağırdı. AK Partili ise verdiği yanıtta, "CHP'li belediyelerin tüm engellemelerine, açtıkları davalara rağmen nasıl ki o stadyumu yaptıysak söz konusu devir işleminin de gerçekleşmesini sağlarız" dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, pandemi döneminde spor kulüplerinin gelirlerinin düşmesi ve yayın gelirlerinin de yayıncı kuruluş tarafından indirim yapılması sebebiyle Göztepe Spor Kulübü'nün gelirini arttırmaya yönelik olarak çağrıda bulundu.

Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu'nun mağaza ve dükkanlarının Bakanlık tarafından kulübe devredilerek elde edilen kira gelirlerinin kulübe kaynak olması için AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'ya çağrı yaptı.

Yazılı açıklama yapan Beko şu ifadeleri kullandı:

"Göztepe camiası, taraftar, Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nın futbol sahası, tribünler ve soyunma odaları ile idari bölümler dışındaki mağaza, dükkan vb. bölümlerinin Bakanlık tarafından kulübe devredilmesini istiyor. Ticari gelirlerin ve tribün hasılatının düştüğü pandemi koşullarında, üstelik yayıncı kuruluşun tek taraflı indirime gittiği koşullarda mağaza ve dükkanların üçüncü kişilere kiralanarak gelir elde edilmesi şart! Koyu Göztepe taraftarı olan AK Parti İzmir milletvekili Atilla Kaya acaba konuya hassasiyetle yaklaşarak pandemi koşullarında geliri oldukça azalan kulüplerden olan Göztepe'mizin gelir kaynaklarını artırmaya yönelik bu beklentiye yönelik çabucak adım atar mı?"

AK PARTİLİ KAYA'DAN YANIT: BALTAYI TAŞA VURDUNUZ!

CHP'li Beko'nun çağrısına yanıt veren Kaya şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Kani Beko, CHP'li belediyelerin tüm engellemelerine, açtıkları davalara rağmen nasıl ki o stadyumu yaptıysak söz konusu devir işleminin de gerçekleşmesini sağlarız. Göztepe'mize yabancı, geçmişi bilmeyen CHP'li diğer İzmir Milletvekilleri gibi siz de baltayı taşa vurdunuz! Göztepe'mizin Başkanı Mehmet Sepil'e sorsaydınız, stadın devri konusunda bir sıkıntı olmadığını, ilk aşamanın tamamlandığını, benzer durumdaki Türkiye'deki diğer stadların da önünü açacak yasal hazırlığın yapıldığını, bakanlığın ve bizim çalışmalarımızı size anlatırdı. Evet, dediğiniz gibi ben koyu bir Göztepe taraftarıyım. Sizin ise hangi kulübün taraftarı olduğunuzu bilmem. Kulübümüze siz de bir katkı sunmak isterseniz, CHP'li belediye tarafından Göztepe'mizin elinden alınan Torbalı'daki araziyle ilgili adım atın, samimiyetinize inanalım!"