GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Nisan 2020 Çarşamba 13:17

CHP’li Beko eve kapandı: Kendimi doğaya verdim!

Koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla yetkililerin yaptığı ‘evde kal’ çağrılarına uyan CHP İzmir Milletvekili Beko, “67 yaşındayım, tehlikeli bir sınırdayım. Doğayla uğraşıyorum” dedi. Beko ayrıca, “Fırsat buldukça da ağaçlara, çiçeklere bakım yapıyorum. Ailemle bu şekilde zaman geçiriyorum. Evimizin önüne gelen hayvanlara da yardımcı oluyoruz. Onların canı çok kıymetli” diye konuştu.

EGEDESONSÖZ- (Özel Haber)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, koronavirüs ile mücadele edildiği günlerde evine kapandı. Çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Vekil Beko, yetkililerin milyonlarca vatandaşa yönelttiği ‘evde kal’ çağrılarına uyduğunu aktardı.

Meclis çalışmalarından dolayı ara verdiği okumaya şimdilerde daha çok zaman ayırdığını söyleyen Beko her gün düzenli olarak yazılar kaleme aldığını da belirtti.

Beko, mutfağa girdiğini, evinin önüne gelen hayvanları beslediğini, bahçesindeki ağaçların ve çiçeklerin bakımını yaptığını da vurguladı.

OKUYORUM, YAZIYORUM, SOKAK HAYVANLARINI BESLİYORUM
Beko, “Sabah erkenden kalkıyoruz, koronavirüsün dünyadaki ve Türkiye’deki tahribatlarını takip ediyoruz. Varsa yeni gelişmeleri izliyoruz. Gün içinde elime kağıdı, kalemi alıyorum. Akşama kadar yazıyorum. Zaman zaman kitap okuyorum. Bugüne kadar meclis çalışmalarından fırsat bulup okuyamadıklarım vardı, onları okuyorum. Evin bahçesi var. Fırsat buldukça da ağaçlara, çiçeklere bakım yapıyorum. Ailemle bu şekilde zaman geçiriyorum. Evimizin önüne gelen hayvanlara da yardımcı oluyoruz. Onların canı çok kıymetli... Aileler sokağa çıkamadığı için sokak hayvanlarının da yaşamı zor. Yardım etmek insani görevimiz” dedi.

KENDİMİ DOĞAYA VERDİM, BAŞ BAŞAYIZ!
“Eve kapandığımız günden bu yana kendimi doğaya verdim” diyen Beko, “67 yaşındayım, tehlikeli bir sınırdayım. Doğayla uğraşıyorum. Kitap okumamın yanında bir de mutfağa girdim. Bugüne kadar hiç denememiştim ama yemek yapmayı deniyorum. Ama beceremedim. Bana göre değil. Doğayla baş başayız ama dünyayı ve Türkiye’yi da çok dikkatli bir şekilde takip ediyorum. Bu konuyla ilgili de sürekli yazıyorum”  ifadelerini kullandı.