GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Mart 2018 Çarşamba 12:20

CHP’li Bayır: Kontenjanların çok koşturduğunu söyleyemeyiz!

Ön seçimde başarı sağlayarak parlamentonun yolunu tutan Milletvekili Bayır, “Çalışan kadrolara baktığımızda genelde sahada çalışan önseçimden çıkanlar. Birkaç istisna kontenjan dışında kontenjanların çok koşturduğunu söyleyemeyiz” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tüzük kurultayını geride bıraktı. Geçtiğimiz hafta sonu 2 günlük programda mevcut tüzük ve yeni taslak üzerinde tartışmalar yaşanmıştı.  Sonuç olarak tüzükte bazı maddelerde değişikliğe gidilirken bazılarında korunma yolu seçilmişti Ayrıca birkaç madde ise sonuca bağlanmak üzere tüzük komisyonuna gönderilmişti.

Ayrıca milletvekilleri, PM ve MYK üyeleriyle gerçekleştirilen basına kapalı toplantıda partililer sert tartışmalar yaşamıştı.

İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın kontenjan adaylarla ilgili yaptığı açıklamalar  ise dikkat çekti. Ön seçimden çıkarak parlamentonun yolunu tutan Bayır, “Çalışan kadrolara baktığımızda genelde sahada çalışan önseçimden çıkanlar. Birkaç istisna kontenjan dışında. Kontenjanların çok koşturduğunu söyleyemeyiz. Önseçimden çıkıp sahada koşturanlara “Önseçim yok, zamanı geldiğinde bakacağız” derseniz bu isimler gider Genel Merkeze şirin gözükmeye çalışır” dedi.

KONTENJANLARIN ÇOK KOŞTURDUĞUNU SÖYLEYEMEYİZ!
Bayır’ın, “Tüzükler partilerin anayasası. Biz uzun yıllar tüzükle ilgili sıkıntı yaşamış bir partiyiz. 2012 yılında ciddi haklar kazanmıştık önseçim için. 2016’da onu tırpanladılar. Yeniden bu kurultayda önseçim noktasında bir tırpanlama oldu. Yetkiyi PM’ye bırakacaklar. PM seçecek yöntemi. Biz yetkinin PM’de olmaması direkt önseçim şartının devam etmesinden yanaydık. Ne yazık ki eski şekilde kaldı. Çalışan kadrolara baktığımızda genelde sahada çalışan önseçimden çıkanlar. Birkaç istisna kontenjan dışında. Kontenjanların çok koşturduğunu söyleyemeyiz. Önseçimden çıkıp sahada koşturanlara “Önseçim yok, zamanı geldiğinde bakacağız” derseniz bu isimler gider Genel Merkeze şirin gözükmeye çalışır. Bu da alanda halka dokunmak yerine Ankara’da koşturmak anlamına gelir ve partinin oyları bakımından iyi olmaz. Bizim yetkilerin PM’ye devredilmemesi ve önseçim isteğimiz vardı. Bir de MYK üyelerini PM seçsin demiştik. Geçmedi. Bir de önemli olan tüzüğü yazarsın ama uygulamadıktan sonra anlamı yok. Kurultayın erkene alınmasının bize bir faydası yoktu. Seçim ittifakıyla ilgili yasa değişikliğine gidiliyor. Önümüzdeki hafta yasalar TBMM’de değişirse bizim tüzük eski seçim yasasına göre hazırlanmış olarak kalacak ve yeni tüzük ihtiyacı doğacak” şeklinde bir konuşma yaptığı öğrenildi.

GENEL BAŞKANIN SÖZÜ BİZİM İÇİN SENETTİR!
Bayır açıklamaları üzerine ise şunları söyledi: Tabi bunların hepsi geride kalmakla birlikte genel başkanın konuşmasına dikkat… ‘Önseçimi getiren benim, niye kaldırayım, ön seçim olacak’ dedi. Bizim için genel başkanın sözü senettir. Ön seçim olacak ben dahil tüm MYK üyeleride girecek demişse konu kapanmıştır bizim için.