GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Temmuz 2017 Cumartesi 09:19

CHP'li Bayır kadınlara seslendi: İlçe başkanlarının sizi delege yapma hakkı yok

CHP’de başlayan kongre sürecinde delege listeleri askıdayken yaptığı çıkışla gündeme gelen CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın eşi Tülay Bayır bu kez kadınlara seslendi. Bayır, “İlçe başkanlarının sizi delege yapma yetkisi yoktur. Yetki kayıtlı üyelerindir” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP’de kongre sürecinde genel merkez tarafından gönderilen üye listeleri askıdan inerken ilçe kongre sürecinin de startı verildi. Bulundukları ilçelerde görev almak isteyen birçok kişi harekete geçerken ilçe ve il başkan adayları da nabız yoklamaya devam ediyor.

Üye listelerinin askıda olduğu sırada listeleri üyelerden saklayan, delege olmak isteyenlere listeleri vermeyen bazı ilçe ve başkanları isim vermeden eleştiren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın eşi parti eğitmeni Tülay Bayır’dan bu kez kadınlarla ilgili çıkış geldi. Partili kadınlara seslenen Bayır, “Sevgili Kadın arkadaşlarım delege olmak için ilçe başkanlıklarına dilekçe yazmanız gerekmiyor. Kayıtlı olduğunuz mahalledeki üyelere gidip kendinizi tanıtmanız (ki çoğu sizin çalışmalarınızı biliyordur) delege olmak istediğinizi desteklerini isteyin. Ayrıca seçim gününü kendilerine hatırlatın. İlçe başkanların sizi delege yapma yetkisi yoktur. Tüm yetki kayıtlı üyelerindir” dedi.

MİÇOĞULLARI'NDAN DESTEK
Bayır’ın sosyal medya paylaşımındaki açıklamaya CHP İzmir eski Milletvekili Türkan Miçoğulları da yorum yaptı. Miçoğulları, “Siyasette etkin olmaya mahallenizdeki üyelerin özgür iradesi ile delege seçilerek başlanır” ifadelerini kullandı.

KİMSE İTİRAZ EDEMEZ!
Delege seçimlerinin nasıl olması gerektiğinin tarifini de yapan Bayır, “Bu durum kabul edilmeyecek ‘sen benim seçme hakkımı elimden alamazsın’ deyip, sen kimleri istiyorsan onları yazıp sandığa atacaksın. Böyle yapıla yapıla bunun böyle olması gerektiği düşünülüp belli zaman içinde mantık yerleşiyor. Sandığı koyarsın, boş listeleri üyeye verirsin üye kimleri istiyorsa onu seçer. Sonuca da itiraz etmez, küslük de çıkmaz. Mesela ben mahallemdeki seçime gittiğimde öyle yapacağım, kimsede itiraz edemez. Ben o kadar yürümüşüm ‘hak, hukuk, adalet’ demişim. Sonra birileri benim seçme hakkımı elimden alıp ‘al bunu kullan’ diyecek. Yanlışlıkları düzeltmek biz üyelerin görevidir. Onlar haber vermiyorsa üyeler birbirini uyaracak” dedi.