GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Şubat 2021 Çarşamba 15:01

CHP'li Bayır duyurdu: Pandemi'de 2 bin 412 hekim istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Sağlık Bakanlığı'na hekimler ile ilgili verdiği soru önergesinin cevabını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Kendisine verilen cevap ile birlikte 7 aylık süreçte 2 bin 412 doktorun istifa ettiğini belirten Bayır, rapor alan doktorların ise bakanlık kayıtlarında olmadığını söyledi.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, sosyal medya hesabı üzerinden pandemi sürecinde istifa eden ve özel hastanelere geçen sağlıkçı sayısını paylaştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Sağlık Bakanlığı'na verdiği soru önergesini paylaşan Bayır, Bakanlık tarafından verilen cevaplara da paylaşımında yer verdi.

CHP İzmir Milletvekili Bayır'ın paylaşımına göre, 7 aylık süreçte 2 bin 412 doktorun görevinden istifa ederken, 487'si uzman 518 tabip ve 4 diş tabibi özel hastanelere geçiş yaptı.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın paylaşımı şu şekilde:

"Sağlık Bakanlığına, ‘Koronavirüs salgını süresince istifa eden ve rapor alan doktor sayılarına ilişkin’ soru önergesi vermiştik.

Buna göre; 7 ayda 2.412 doktor görevinden istifa etti. Rapor alan doktor  sayıları ise Bakanlık verilerinde yokmuş."

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın Sağlık Bankalığı'na verdiği soru önergesi ve cevaplar ise şu şekilde;

SORU 1- Covid suresince istifa eden doktor sayısı kaçtır?

SORU 2- Covid suresi boyunca, rapor alan doktor sayısı kaçtır? Rapor alıpta, raporu onaylanmayan doktor sayısı kaçtır? Onaylanmamışsa hangi gerekçe veya gerekçelerle onaylanmamıştır?

CEVAP 2- Bakanlığımızda rapor alan tabiplere ilişkin istatistiki bilgiler bulunmamaktadır.

SORU 3. Salgın ülkemizde görülmeye başlandığı tarihten itibaren, devlet hastanelerinden istifa etmek isteyipte, istifası onaylanmayan doktor sayısı kaçtır? 

CEVAP 1-3- 10.03.2020-08.09.2020 tarihleri arasında Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarında görev yapan 858 Uzman tabip, 144 Asistan ve 1410 Tabip olmak üzere toplam 2.412 personel istifa etmiştir.

SORU 4- Bu süreçte devletten, özel hastanelere geçen doktor sayısı kaçtır? 

CEVAP 4- 11.03.2020-02.09.2020 tarihleri arasında 487 Uzman tabip, 31 Tabip ve 4 Diş tabibi özel hastanelere geçmiştir.