GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Kasım 2022 Pazartesi 12:32

CHP’li Bayır’dan Vali Köşger’e ‘deplasman’ sorusu: Kimden baskı gördün?

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Göztepe-Altay derbisi öncesinde alınan deplasman yasağının kaldırılması kararını alan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’e seslenerek “. Devleti yöneten kişiler kolay kolay aldığı karardan geri vites yapmazlar. Ne oldu da bir gün sonra kararını değiştirdin. Hangi baskıyı yedin, hangi siyasi baskı sebebiyle bu karardan vazgeçtin?” dedi.

EGEDESONSÖZ- Spor Toto 1’nci Lig’de meydana gelen saha olayları sebebiyle tatil edilen biri ağır olmak üzere 4 kişi yaralanması ile sonuçlanan Göztepe-Altay derbisinde yaşananlarla ilgili olarak CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır değerlendirmelerde bulundu.

TORUNUM VE ÇOCUĞUM ORADAYDI, YÜREĞİM AĞZIMA GELDİ
Sonsöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan CHP’li Bayır, maç öncesinde bölgede olduğunu ve hiç görmediği düzeyde güvenlik önlemin saha çevresinde alındığını söyledi. Çocuğu ve torununun da olaylar esnasında stadyumda olduğunu söyleyen Bayır “Maça gitmeden 1-2 saat önce gözlemlerim. Zaman zaman bizim Göztepelilerde alkol alırlar civarda, sonra stada girer. Bu sefer ona bile müsaade edilmedi. Onlara bile kuş uçurtmadılar, dışarıda bir bardak bile içirmediler seyirciye… Ben koyu bir Göztepeliyim. Doğduğum, büyüdüğüm semt... İnsan üzülüyor buna. Niçin üzülüyor, oğlum ve torunum da maçtaydı. Yüreğim ağzıma geldi. Spor kardeşlik olarak anlatıldı bizlere. Amatör spor kulüp başkanlığı yaptığımda rakip oyuncu sakatlansa önce biz koşardık yardıma. Önceliğimiz insanlık... Sonuç itibariyle kendini bilmez fanatiğin yaptığını bir takımın bütün taraftarına yamanmasını reddediyorum. Problem burada başlıyor. Siz bize bunu yaptınız, bir sonrakinden sizden bunun hesabını sorarız anlayışı yanlıştır. Bu kin ve nefretle yapılmıştır. Bunu yapanı eleştirmek, adalete teslim etmek lazım. Kim ne yaptıysa adaletle ödemelidir” dedi.

DEVLETİ YÖNETENLER KOLAY KOLAY GERİ VİTES YAPMAZ AMA...
Maç öncesinde Altay taraftarı için alınan deplasman yasağının valilik tarafından kaldırılması konusuna değinen Bayır, “Sayın valimizin ve emniyet müdürümüzün elinde ne bilgi vardı da iptal edip sonra serbest bıraktınız. Devleti yöneten kişiler kolay kolay aldığı karardan geri vites yapmazlar. Ne oldu da bir gün sonra kararını değiştirdin. Hangi baskıyı yedin, hangi siyasi baskı sebebiyle bu karardan vazgeçtin?” şeklinde konuştu.