GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Haziran 2023 Pazartesi 08:28

CHP’li Bayır’dan ‘ön seçim’ şartı: Belediye başkan adayı olurum!

Milletvekilliği görevinin son bulmasının ardından yeni dönemde de siyasetin içinde olacağının mesajını veren CHP 25, 26, 27’nci Dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Parti tabanı ve örgüt tarafından seçilecekse yani ön seçim olacaksa olabilir. Ancak biz birilerinin karşısında boyun eğmediğimiz için kimse bizi önermez. Kendimi kullandırtmadığım için kimse beni önermez” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP 25, 26, 27’nci Dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci-Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde genel seçim sonuçları ile parti içinde yaşanan tartışmalar vardı.

YEREL SEÇİM UYARISI: İLÇELERİ VEREREK SEÇİMİ ALACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORSAK YANLIŞ
Yerel seçimlerde ittifak konusunda dikkatli kararların alınması gerektiğinin altını çizen Bayır “10 ay sonra yerel seçim var. Bununla ilgili birlikte çalışma yapılacak. Bu çalışmada yine geçen yerel seçimi hatırlıyorum. İzmir’de 30 ilçe var ve ittifak birleşiminde şurayı burayı bana verin gibi söylemler olmuştu. Önümüzdeki seçimde de belki 30 ilçenin 8-9 tanesini isteyecekler. Eğer burada da 6’ncı ve 7’inci sıraya konulan milletvekili hatasına düşmek gibi burada da ilçeleri vererek seçimi alacağımızı düşünüyorsak yanlış. Orada yıllarca mücadele etmiş, halkı içinde gezmiş, CHP’nin adını duyurmak için yıllarını vermiş insanlar var. Siz onları ittifaklar nedeniyle ‘seni aday gösteremiyoruz, müsaade et şu partiden aday göstereceğiz’ demek herkese haksızlık olur. Kritik yerler var. Yerel seçimde, o bölgede yaşayan insanların olması önemli. Milletvekilliği gibi dışarıdan getirip seçin demekle olmaz” ifadelerini kullandı.

VEKİLLİK BİTTİ AMA BIRAKMIYORUM, İKİ TARAFTAN DA DEĞİLİM
Milletvekilliğinin tamamlanmasının ardından parti içinde çalışmaya devam edeceğini kaydeden Bayır, “En üst düzeyde de olabilir, en alt düzeyde sade parti görevlisi de olabilir. Ben mücadeleyi seven biriyim. Ben çapa yapmaya devam ederim. Son seçimlerde biraz kenara çekileyim, bahçemle uğraşayım diyordum ancak sonuçlar beni tekrar başa götürdü. Herkes benim yaşımda ‘emekli oldum, çekiliyorum’ derse o zaman bu mücadeleyi kim sonlandıracak. Bizim mücadelemiz kendimiz için değil ki. Çocuklarımız ve torunlarımız için mücadele veriyoruz. Önümüzde bir seçim var. ‘Genel merkez ile iyi geçinelim’ diye beklenti içinde olan bir kesim var. Bir de hemen ‘kurultay yapalım’ diyen kesim var. Ben bu iki tarafta değilim. Mücadele eden, takım çalışması yapan taraftayım.  Önce ben demek yerine önce parti demeyi öğrenmeleri gerekiyor” açıklamasını yaptı.

ÖNSEÇİM OLURSA BELEDİYE BAŞKANI ADAYI OLURUM
“Belediye başkanlığı hayaliniz var mı?” sorusuna yanıt veren Bayır, “Parti tabanı ve örgüt tarafından seçilecekse yani ön seçim olacaksa olabilir. Ancak biz birilerinin karşısında boyun eğmediğimiz için kimse bizi önermez. Kendimi kullandırtmadığım için kimse beni önermez” dedi.