GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Aralık 2022 Perşembe 10:21

CHP'li Bayır'dan 'İYİ Parti' çıkışı: Artık uyarılma zamanları geldi!

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu başta olmak üzere parti içerisinden birçok isme işaret ederek CHP Lideri Kemal Kılıçdaorğlu’nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda yapılan açıklamaları eleştirdi. CHP’li Bayır, “İşin doğrusu Genel Başkan Yardımcısı arkadaşların uyarılma zamanları geldi" dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, siyaset gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Millet İttifakı tarafın geçtiğimiz yılbaşından bu yana devam eden 6’lı masa görüşmeleri ile ilgili değerlendirme yapan CHP’li Bayır, “cumhurbaşkanı adayı kim olacak?” konusu ile ilgili yürütülen tartışmalara değindi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu başta olmak üzere İYİ Parti cephesinden gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu’nun olası cumhurbaşkanlığı ile ilgili yorumlara tepki gösteren CHP’li Bayır, “İşin doğrusu Genel Başkan Yardımcısı arkadaşların uyarılma zamanları geldi. 6’lı masa ile ilgili karşı taraf masanın dağılması için gayret gösteriyor. (Cumhur İttifakı’nı kastederek) Bu gayrete isteyerek yada istemeyerek destek verilmesini doğru bulmam. Meral Hanım’ın bu tarz çıkışlar yapan arkadaşları derhal çekip konuşması lazım. Ben bunu yapacaktır diye düşünüyorum. Yapmış da olabilir. İYİ Parti şu an meclisteki sandalyelerde oturuyorsa bunu CHP’ye borçludur. 6'lı Masa'yı ters yüz edemeyiz. 6’lı masanın derdi tek adam rejimini bitirmek, parlementer sisteme dönmek, cumhuriyete sahip çıkmaktır. Masayı devirmek için gerekli bir neden yok. Meral Hanım gereken uyarıyı yapacağını düşünüyorum” dedi.