GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Haziran 2021 Salı 12:20

CHP’li Bayır’dan flaş Muharrem İnce iddiası: Eski bir vekil referans oluyor

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır genel başkanlığını Muharrem İnce’nin yaptığı Memleket Partisi’nin İzmir’deki yapılanmasını eski bir milletvekili üzerinden sürdürdüğünü söyledi. Bayır, “Aday gösterilmeyen belediye başkanları aranıp o ismin referansıyla ‘bize gel’ deniliyor. Bu şık ve doğru değil. Bunu yapan kişi geçmişte genel başkanlık yarışında AKP’den bakan olan Ertuğrul Günay’a açıkça imza desteği veren eski milletvekilidir” dedi.

EGEDESONSÖZ- Genel Başkanlığını Muharrem İnce’nin yaptığı Memleket Partisi’nde İzmir yapılanması sürüyor. Önümüzdeki günlerde yeni il binası açılışı için kente gelecek İnce’yi karşılamaya hazırlanan parti yönetimi vatandaşları açılışa davet etmişti.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’dan Memleket Hareketi’yle ilgili flaş bir iddia geldi. Bayır, CHP’de görev verilmeyen eski milletvekilleri ve belediye başkanlarının İzmir’de daha önce görev yapmış bir eski milletvekili vasıtasıyla partiye davet edildiğini söyledi.

SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Bayır, “Yapılanmalarını ciddi bir hayal kırıklığı olarak görüyorum. Giden arkadaşların konumunu ve İzmir’deki ağırlıklarını etkinliklerini biliyoruz. Muharrem İnce ismi daha fazla ilgili uyandırmalıydı bence. Ben gerekli ilgiyi alakayı İzmir ‘de gördüğünü düşünmüyorum. İzmirli bilir bu işleri. Tartar, araştırır, ondan sonra oy verir. Muharrem İnce ne istediyse CHP ona verdi. Dünyanın hiçbir siyasi partisinde hiçbir genel başkan kendisine rakip olan kişiyi cumhurbaşkanı adayı olarak göstermez. Bu CHP’de oldu. Bu da şunu göstermektedir ki CHP kişilerin partisi değildir. Kişiler gelir geçer. Ben sekiz genel başkanla çalıştım. CHP’de partinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk‘tür” dedi.

GÜNAY’A DESTEK VERDİ
Milletvekili Bayır, “Eski milletvekili telefon ve isimleri verip ‘benim de selamımı söyleyin’ diyor. Çalışmaya hala devam ediyor bazı eski milletvekilleri. CHP’de aday olmuş ama CHP aday göstermemiş tüm belediye başkanları tek tek aranıyor. Onlara, ‘CHP seni belediye başkanı göstermedi, sen bize gel’ diyor. Bunlar çok şık şeyler değil. İzmir’de şu anda görev alan arkadaşlar telefonla birilerini arayarak bunu yapıyorlar ve birilerini referans gösteriyorlar. Eski bir milletvekilini referans göstererek yapıyorlar. Bu futbolcu transferi değil. Referans olan kişi de şu anda yönetim listesinde yer almayan geri planda duran bir milletvekilidir. Geçmişte de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan bir arkadaşa (Ertuğrul Günay’ı kast ederek) parti içerisinde, genel başkanlık yarışında oy vermiş bir eski milletvekilidir. Arkadan telefon açıyor. Kılıçdaroğlu, CHP başarısız olsun gibisine bölen rolü oynuyor şu anda” diye konuştu.

HIZLI GENERAL OLMAK İSTİYOR!
Memleket Hareketi’nin listesi için, “toplumu arkasından sürükleyecek birini görmedim” diyen Bayır, “Başarılı olamayacaklar çok net. Biz de çalıştık Muharrem İnce ile birlikte ama şu kadarını söyleyeyim;  özellikle Parti Meclisi’ne, üst yönetime İzmir’den aldıkları arkadaşların siyasal anlamda kazanımlarına baktığınız zaman; eski il başkanı dediğimiz kişi (Asuman Ali Güven’i kast ederek) asıl il başkanı istifa ettikten sonra  çok kısa bir süre görev yaptı. Öyle kongreyle seçilmiş ya da atanmış bir il başkanı değil. Arkadaşın birçok kez adaylıkları oldu, seçilemiyor, olmuyor. Mevcut milletvekili (Mehmet Ali Çelebi’yi kast ederek) genel merkezimizin kontenjanından konulan teğmen arkadaşımız. Çok hırslı bir arkadaşımız, hızlı general olmak istiyor. Daha önce İzmir’deki çalışmalarda da abi-kardeş götürmeye çalışmıştık ama görüyorum ki gerçekten çok hırslı. Allah yollarını açık etsin” dedi.

Memleket Hareketi’nin finans ve mali yapısına da dikkat çeken Bayır, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidarını korumak adına yapmayacağı şey yok. Geçmişte gördük. Ne güzel hep parçalanma sağdan olmasın soldan da bir parçalanma olsun gibi bir proje olabilir. Onlar destek veriyor olabilir.  Kimden hangi maddi destekle bu çalışmaları yapacakları soru işaretleri oluşturuyor. İşçi Partisi konumunda mı olacaklar? Kendileri mi kazıyacaklar tırnaklarıyla göreceğiz. Yoksa başka türlü mü? Yolları açık olsun” ifadelerini kullandı.