GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Mayıs 2020 Pazar 08:36

CHP’li Bayır’dan Aksakal’a sert yanıt: Ecevit'in kemiklerini sızlatıyorsun!

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın CHP ve belediye başkanlarıyla ilgili açıklamalarına yanıt gecikmedi. Diğer partilere milletvekili göndereceğini söyleyen Kılıçdaroğlu’na, “milletvekilleri koyun mu?” diyen Aksakal’a tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Ecevit’in kemiklerini sızlatıyorsun. İktidar mali kaynak versin diye yedek lastik görevi yapıyorsunuz” dedi.

EGEDESONSÖZ- Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal’ın pandemi sonrasında açıklamalarda bulunan 11 CHP’li belediye başkanına yönelik sert sözleri tartışmalara neden oldu. Belediye başkanlarına, “Bizim de belediyelerimiz var. Size ne oluyor? Ayrı bir devlet misiniz” diyen Aksakal, HDP’li belediyelere yönelik kayyum atamalarına da destek vermişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup kurmak için DEVA ve Gelecek Partisi’ne de tıpkı İYİ Parti’de olduğu gibi milletvekili gönderebileceğine yönelik sözler için ise, “Milletvekilleri koyun mu?” ifadelerini kullanmıştı.

SONSÖZ TV’de programa katılan Aksakal’ın açıklamalarına yanıt gecikmedi. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Koyun” tanımlaması için “ayıp ve terbiyesizce” ifadesini kullandı. CHP’nin İYİ Parti’ye gönderdiği isimler arasında o dönem yer alan Bayır, “Bülent Ecevit bana göre Türk siyasi tarihinin en iyi siyasetçilerindendir.  Mavi gömleği, kasketi ile gönüllerde taht kurmuştur. Ne yazık ki şimdiki genel başkan iktidara yalakalık yapıyor. Biz parti olarak demokrasiden yana tavır aldık. Tam 15 kişi giderek İYİ Parti’nin grup kurmasına ve seçime katılmasına olanak sağladık. Orada 18 gün kaldık. Ne genel başkanı gördük ne de bir rozet taktık. Kendisiyle oturup yemek bile yemedik. İyi ki CHP var. Zor anlarda hep demokrasiden yana tavır koyan bir parti yine aynı yaklaşımı sergileyeceğini açıklarken bir parti genel başkanının bunları söylemesi hiç hoş değil. Kendisi şu anda oturduğu koltukta yaptıklarıyla Ecevit’in kemiklerini sızlatıyor” dedi.

DSP'Lİ AKSAKAL'DAN CHP'Lİ 11 BÜYÜKŞEHİR BAŞKANINA: HAYROLA SİZ AYRI BİR DEVLET MİSİNİZ?

KARTVİZİT BAŞKANI!

DSP Lideri Aksakal’a “1999 seçimlerinde iktidardın, şimdi oyun ne durumda? Neredesin kendine bir bak” diyerek seslenen CHP Milletvekili Bayır, “iktidara yalakalık yapmaktan başka bir iş yapmıyorlar. AKP’nin yedek lastiği olmayı kabul etmiş kişiler sadece seçimlerde mali ve ekonomik beklentilerinin karşılanması amacını güdüyor. Biz geçmişte böyle genel başkanları çok gördük. Siyasi parti liderleri uçakla, özel araçla gelsinler. Faturaları partiye ödetsinler. İllerde ve ilçelerde 15 kişi karşılasın sonra da kendi egolarını tatmin etsinler. Şu anda da olan durum bu dur. Bunlar kartvizit genel başkanıdır” diye konuştu.

HERKES İŞİNE BAKSIN

Aksakal’ın konuşmaları ve açıklamalarıyla hükümete mesajlar verdiğini söyleyen Bayır, “Tıptı Doğu Perinçek gibi mali destek bekliyor. Beni de görün diyor. İyi de kaç yıldır siyaset yapıyorsunuz kardeşim? Sizin geçmişiniz nedir, ne hizmetler yaptınız. Bir anlatın da görelim. DSP’yi ele geçirme operasyonunun önünü açan bir genel başkan var. Biz bundan önce demokrasi gereği MHP’ye destek verdik. HDP’nin baraj altında kalmaması için mücadele ettik. İYİ Parti’ye de destek veriyoruz. Kim olursa, ilkeli durursa veririz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilemeyince Siirt’ten milletvekili olması da yine CHP’nin o dönemki Genel Başkanı Deniz Baykal’ın onayıyla olmuştur. CHP demokrasinin çimentosudur. Bu bakımdan parti ayrımı yapmaz. Herkes kendi işine baksın. Kimse CHP’nin milletvekillerini başka partilere gitti, onlara demokrasi gereği yardım etti diye koyun olmakla suçlayamaz. Bu durum kabul edilebilir değildir. Sayın genel başkanı bir yerde gördüğümde ve yüz yüze karşılaştığımda aynısı söyleyeceğim. Yaptıklarının ayıp olduğunu yüzüne konuşacağım” dedi.

NE DEMİŞTİ?

DSP Genel Başkanı Aksakal SONSÖZ TV’de yaptığı açıklamada,  transferler ve vekil nakilleri için, “Doğru bir yaklaşım değil. Demokrasilerde böyle bir şeyin olmaması gerekir. CHP Genel Başkanı bu konuda muzdaripse genel ve yerel seçimlerdeki yüzde 10 barajlarının kaldırılması için mücadele eder. CHP’nin milletvekilleri çok affedersiniz koyun mu? Oraya gidin, gelin! Bu nasıl bir solculuktur? CHP demokrasinin sahibiyiz diyor ya, demokrasinin sahibi olmak bu değil. Parlamentoda yüzde 10 barajının kaldırılması için CHP’nin çabası var mı? Yok. Geçen dönemde yüzde 7’ye baraj insin diye teklif verdi. Yüzde 10 baraj da yüzde 7 değilmiş gibi! Demokrasi dışı hareketler bunlar” demişti. Aksakal ayrıca, CHP’nin kendilerine milletvekili vermesini beklemediklerini de sözlerine eklemişti.