GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Ocak 2021 Salı 16:06

CHP’li Bayır’dan AK Partili Pehlivan'a: Kendine 'Tombalacı Başkan' dedirtme!

Menemen Belediye Başkanvekilliği kura çekiminde yaşananları değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Bayır, "Diyelim ki yarınki kurada Aydın Pehlivan çıktı. Diyelim ki mahkeme, bir ay sonra, Deniz Karakurt'un başkanvekilliğini onayladı. Menemen'i bir ay AKP yönetmiş olacak. Aydın Pehlivan'a, diyecekler ki, Tombalacı Başkan... Kendine Tombalacı Başkan dedirtme, kuraya girme" çağrısında bulundu

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediye Meclisi'nde dün de gerçekleşmeyen başkanvekilliği kura çekimi sürecini yakından takip eden CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP'lilerin meclise katılmamasını eleştiren AK Partililere "CHP'den kaçan kimse yok. Deniz Karakurt hanımefendi, dün de meclise katıldı, bugün de oradaydı. Yarın da mecliste olacak" dedi.

ADALET VARSA, MAHKEME DENİZ HANIMIN BAŞKANVEKİLLİĞİNİ ONAYLAR
CHP olarak itirazlarının, mahkeme kararının beklenmemesine olduğunu belirten Tacettin Bayır, AK Parti'nin başkanvekili adayı olarak kuraya katılacak olan Aydın Pehlivan'a seslendi:

"CHP olarak açtığımız bir dava var. Henüz sonuçlanmadı. Yarın kura çekimi, 8 meclis üyesinin katılımıyla gerçekleşecek. Başkanvekili belli olacak. Adayımız Deniz Karakurt'un da yüzde 50 şansı var, AKP'nin adayı Aydın Pehlivan'ın da... Dava sonuçlanmadan kura çekimini yapacaklar. Diyelim ki AKP'li aday çıktı kuradan... Bir ay sonra mahkeme, ilk kurada başkanvekili olarak çıkan Deniz Karakurt'un başkanvekilliğini onayladığını varsayalım. Ne olacak? AKP, Menemen'i bir ay yönetmiş olacak. Değer mi? Adalet varsa, mahkeme, Deniz hanımın başkanvekilliğini onaylar. Neden mahkemenin sonucunu beklemiyorsunuz? Diyelim ki yarınki kuradan Aydın Pehlivan çıktı. Aydın kardeşime sesleniyorum; CHP Menemen'de yüzde 55 oy almış. Senin partin, yüzde 35.. Bir ay sonra mahkeme kararıyla o koltuktan indiğinde sana ne diyecekler? Tombalacı Başkan... Kendine Tombalacı Başkan dedirtme. Yarınki kuraya girme."