GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Ekim 2019 Cuma 11:45

CHP’li Bayır: Adım kadar eminim, 2023’te iktidarız!

İzmir Milletvekili Bayır, 31 Mart yerel seçimlerinden başarılı çıktıklarını hatırlattı ve 2023 için iddialı konuştu. “37 yıllık siyasi hayatımda CHP’yi hiç bu kadar iktidara yakın görmedim” diyen Bayır ayrıca, “Adımın Tacettin Bayır olduğu kadar eminim ki CHP ve Millet İttifakı mutlaka 2023’te iktidar olacak” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz üzerinden açıklamalarda bulunan Vekil Bayır, partisinin iktidar yoluna girdiğini vurguladı.

31 Mart yerel seçimlerinde başarılı sonuçlar alındığını hatırlatan Bayır, 2023’te gerçekleşmesi planlanan genel seçimlerde Türkiye’nin CHP iktidarıyla buluşacağını iddia etti.

37 SİYASİ HAYATIMDA CHP’Yİ HİÇ BU KADAR İKTİDARA YAKIN GÖRMEDİM
Bayır, “Ben 37 yıllık siyasi hayatımda CHP’yi hiç bu kadar iktidara yakın görmedim. Mutfaktaki yangın AKP’yi eritiyor. Biz önümüze bakacağız. Kazanmış olduğumuz büyük şehirlerin belediye başkanlarıyla başarılı bir performans sergileyeceğiz ve halka yardımcı olacağız. Kusur etmeyeceğiz ve halk ‘CHP iktidarı hak etmiştir’  diyecek. 2023’te de iktidar olacağız. Bütün çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Dersimize iyi çalıştık. İlk defa çok disiplinli bir şekilde gidiyoruz. Adımın Tacettin Bayır olduğu kadar eminim ki CHP ve Millet İttifakı mutlaka 2023’te iktidar olacak” dedi.

RAKİBİMİZ KÖTÜ FUTBOL OYNUYOR DİYE BİZ KAZANACAĞIZ DEMİYORUZ, KENDİ OYUNUMUZA BAKIYORUZ
Bayır, “AKP ekonomik nedenlerle iktidar olmuştu. Özgürlükler tartışılıyordu. Bir umut olarak AKP’ye şans tanındı. Ama zaman gösterdi ki 17 yılda cumhuriyetin kazanımlarını yandaşlarına peşkeş çektikleri gibi elden çıkarıldı. 0.5 büyüme hedefleniyor. Bu bir büyüme değildir. Nüfus bundan daha fazla artıyor. Bir başarı hikayesi yazamıyor AKP. Bizim için ise bu bir avantaj. Biz rakibimiz kötü futbol oynuyor diye bir kazanacağız demiyoruz. Biz kendi oyunumuza bakıyoruz” açıklamasında bulundu.

TÜİK’E: ALLAH AŞKINA ENFLASYON RAKAMLARINI BELİRLEDİĞİNİZ MAĞAZALARIN İSİMLERİNİ VERİN
Bayır ayrıca son dönemde gerçekleşen zamlara da değindi. Bayır, “Elektrik yüzde 60 artmış durumda. Doğal gaz yüzde 52, akaryakıta yüzde 25 gibi zamlar geldi. Enflasyonu yüzde 24 ‘ten yüzde 9’a gerilettik diyorlar. Bu rakamlarla bu nasıl oluyor? Bu düşüşü TÜİK dışında hisseden tek bir vatandaş yok. TÜİK’ten rica ediyorum, Allah aşkına şu enflasyon rakamlarını belirlediğiniz mağazaların isimlerini verin biz de oradan alışveriş yapalım. Nereden domates, patates alıyorsunuz? Akıl alır gibi değil. Bir insanın aklıyla alay etmek ancak bu kadar olur. Rakamlara baktığınızda enflasyon kafadan en az yüzde 30! Enflasyon düştüyse ekonomide rahatlama olması lazım. Öğrencilerin kredi kartlarına niye icra gönderdin? Orada yatan sebep eğitimi baltalamak… İnsanlar okumasın istiyorlar. Bunlara cahil adamlar lazım. Okuyunca gidiyorsun CHP’ye oy veriyorsun diyorlar” dedi.