GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Nisan 2020 Salı 14:28

CHP’li Başkan Uyan’dan yasa kabulüne tepki!

TBMM’de kabul edilen infaz yasası için açıklama yapan CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Uyan, “Halkın vekilleri, halk için siyaset yapanlar, bu yasaya oy verenler, nasıl olur da halkın inanılmaz derecede tepki gösterdiği bir yasaya evet derler? Kendilerinin ve Türkiye kamuoyunun vicdanlarına bırakıyoruz” dedi.

EGEDESONSÖZ- Türkiye’de koronavirüs salgınıyla mücadele bir yandan sürdürülürken diğer taraftan da normal gündelik yaşam akmaya devam ediyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 84’üncü birleşiminde Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan ve örgüt temsilcileri oylama yapılmadan önce sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulunmuş ve ‘dur de’ başlığı altında çok sayıda paylaşım yapılmıştı.

Oylama öncesinde, “Aydınları, gazetecileri, avukatları içeride tutup; kadına şiddet, rüşvet, irtikâp, yolsuzluk gibi suçları işleyenleri affedecek olan yasa tasarına ‘Dur de!’ diyerek seslen Başkan Uyan kabul edilen yasa sonrasında açıklamalarda bulundu.

Uyan, “Memleket can derdinde iken af derdine düşen bir zihniyet ile dün yine karşı karşıya kaldık. Ülkemizin her yerinde Covid-19 pandemisi kol gezerken insanlar kelle koltukta ise gitmek zorunda kalırken İktidar zimmetçileri, rüşvetçileri, yolsuzluk yapanları koruyan, çocuk tacizcilerini affedip meşrulaştıran bir yasaya MHP ile oy verip geçirmesini şaşkınlık ile karşılıyoruz. Dün bu yasa geçmesin diye’ bu suça ortak olma’ diyerek binlerce genç arkadaşımız ile birlikte, vekillerimiz, il başkanımızın desteği ile mücadele verdik ve gördük ki arkamızda çok ciddi bir kamuoyu var.  Kanunlar halk için çıkartılır. Halkın vekilleri, halk için siyaset yapanlar, bu yasaya oy verenler, nasıl olur da halkın inanılmaz derecede tepki gösterdiği bir yasaya evet derler? Kendilerinin ve Türkiye kamuoyunun vicdanlarına bırakıyoruz.  Bu yasa aydınları gazetecileri içeride tutarken, yolsuzluk yapanları dışarı bırakırken hele hele bütün memleket kadına şiddet yasası beklerken verilen onay tüm ülkenin vicdanını sızlatmıştır. Dünkü haksızlıklar ile dolu yasaya olduğu gibi yarında haksızlıkla mücadele etmeye devam edeceğiz!” dedi.