GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
31 Aralık 2018 Pazartesi 14:16

CHP’li Başkan Karabağ: İhale mafyası beni istemiyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday adaylığını geri çeken Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ, “Benim büyükşehir dosyasını vermeden önceki kararımı çok yakınımdaki arkadaşlar biliyor. Amacım belediyeciliği bırakmak ve Büyükşehir Belediyesi için dosya vermemekti. Arkadaşların ısrarıyla dosyamızı verdik. Ama tam bir dejenerasyon var. Hiç hoş şeyler yaşamıyor herkes. Yani bu iş çığırından çıktı. Dolayısıyla rantçılar beni, istemiyor. İhale mafyası beni istemiyor” dedi. Ayrıca CHP İlçe Başkanı Alper’in Karabağ’a yaptığı ‘geri dön’ çağrısının da örgütte rahatsızlığa yol açtığı aktarıldı.

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Hasan Karabağ belediyeciliği bıraktığını açıkladı. Süreçte partisine sadece İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı noktasında başvuru yapan Başkan Karabağ, ilçesinde yürüttüğü 2 dönemlik görevine dönmeme kararı almıştı. Büyükşehir aday adaylığını da geçtiğimiz gün geri çeken Karabağ, belediye binası önünde toplanan kalabalıkla vedalaştı.

Karabağ burada dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve “Benim büyükşehir dosyasını vermeden önceki kararımı çok yakınımdaki arkadaşlar biliyor. Amacım belediyeciliği bırakmak ve Büyükşehir Belediyesi için dosya vermemekti. Arkadaşların ısrarıyla dosyamızı verdik. Bir de ilçeleri gezerek oralardaki tabloyu gördük. İlçe belediyeciliğinin bu sistem içinde yapılması çok zor... Çalışanlara istediğini veremiyorsun, istediğin işleri yapamıyorsun. Büyükşehir yetkileri her şeyi kısıtlıyor ve paranın büyük bölümü Büyükşehir Belediyesine gidiyor. İnsanlar içinde bu kadar bozulma olduğunu burada yaşadım. İnanılmaz kötü insan manzaralarıyla karşılaştım. Bu kendi partimizin içinden de dışından da oldu. İş, aş, ekmek paylaştığımız insanların tanınmaz halde kötü olmaları tamiri mümkün değil. Tam bir dejenerasyon var. Hiç hoş şeyler yaşamıyor herkes. Yani bu iş çığırından çıktı. Dolayısıyla rantçılar beni, istemiyor. İhale mafyası beni istemiyor” dedi.

İLÇE BAŞKANI ALPER’İN ‘GERİ DÖN’ ÇAĞRISI ÖRGÜTTE RAHATSIZLIK YARATTI!
Ayrıca CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in Karabağ’ın adaylığını geri çekme kararının ardından yaptığı ‘geri dön’ çağrısının ise örgütte rahatsızlığa yol açtığı belirtildi. Özellikle aday adaylarının İlçe Başkanı Alper’in bu açıklamasına tepki gösterdiği aktarıldı. İlçe başkanının tüm aday adaylarına eşit mesafede durmasının beklendiği ve Alper’in açıklamasıyla buna zarar verdiğinin söylendiği iddia edildi.