GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Haziran 2016 Perşembe 13:36

CHP’li Başkan'dan AK Parti’ye 'Mardin' göndermesi

Belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda Mardin’e giden CHP Konak İlçe Başkanı Başak, “Buraya gelme kararını CHP Grubu değil tüm meclis onayladı. Ama her nedense AKP’li arkadaşlar gelmedi. Tahmin ediyorum ki parti siyasetinden onlara olur çıkmadı” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Konak Belediye Meclisi’nin oybirliğiyle aldığı karar doğrultusunda düzenlenen iftar yemeğine katılmak için Mardin’e giden CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak kentteki izlenimlerini paylaşırken AK Parti’yi hedef aldı. Teröre ilişkin konuşan Başkan Başak birlik, beraberlik vurgusu da yaptı.

BURADA BİR BOŞLUK VAR
Başak, “Buralara daha sık gelinmesi gerekiyor. Özellikle ‘İzmir’den geliyoruz’ dediğimizde insanlar çok seviniyor. Burada bir boşluk var. Siyasal anlamda da var. İnsanlar iki arada bir dere kalmak istemiyorlar. Bu umut içinde CHP laflarını duyuyoruz. Duygudaşlığı yeniden inşa etmemiz gerekiyor. Duygudaşlığın zedelenmesi, yarası var ama kopma noktasına gelmemeliyiz” dedi.  

'AKP HER NEDENSE GELMEDİ'
Programa hakkında bilgi veren Başak meclis kararıyla ilgili çarpıcı açıklama yaparken AK Parti’ye yüklendi. Başak, “Buraya gelme kararını CHP Grubu değil tüm meclis onayladı. Ama her nedense AKP’li arkadaşlar gelmedi. Tahmin ediyorum ki parti siyasetinden onlara olur çıkmadı. Artuklu Belediye Başkanı HDP’li meclis çoğunluğu AKP elinde. Neyin siyaseti yapılacak? Vatanperverlik mi? Ötekileştirme, kindarlık mı? Bizim mücadelemiz budur” diye konuştu.  

KANGRENE UMUT OLMAK İSTİYORUZ
“Halk perişan olmuş, berbat duruma gelmiş” diyen Başak, “Kangrene umut olmak istiyoruz. İlçe Başkanı olarak eşlik ediyorum, temsiliyetimi gösterdim. Görüşmeler yaptık, karakollara gittik. İl başkanlığımıza gittim. Askerlerimiz, polislerimiz sevindi. Atatürk’ün kurtuluş felsefesini inşa etmek istiyorsan o ruhla, dokunuşla aynı masada oturmakla olur” dedi.

OYUN ALANINI YURT ALANI YAPARSAK…
Başak ayrıca şunları söyledi: Van’ı, Mardin’i Nusaybin’i toprak görmüyorsak o başka bir şey. Bu insanlar bugün HDP’ye AKP’ye oy veriyor olabilir. Ama biz bu ruhu tekrar canlandırabiliriz. Burası bazılarının oyun alanı haline gelmiş. Biz burayı yurt alanına çevirdiğimiz taktirde yapamayacağımız hiçbir şey yok.