GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Mayıs 2018 Pazar 08:56

CHP’li Başkan Balcı’dan kontenjan çıkışı: Gönül ister yüzde 50 olsun!

İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Balcı kadın aday adayları için, “Benim talebim aslında yüzde 33 değil. Keşke bunun da üstü olsa… Ama seçilebilir yerden tabi. Bizim listemizdeki kaç kişinin seçileceği aşağı yukarı belli. Gönül ister yüzde 50 seçilebilir yerden gösterilsin” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye 24 Haziran’da gerçekleşecek erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Partiler cumhurbaşkanı adaylarını açıklarken diğer yandan genel seçimler için milletvekili aday adaylıklarına müracaatları değerlendiriyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) genel merkezden örgütlere gönderilen yazı çerçevesinde hareketlilik yaşanıyor. İzmir’de de ana kademe, kadın ve gençlik kollarının katılımının sağladığı süreçte adeta mini ön seçim gerçekleşiyor.

Parti temsilcileri aday adayları arasından seçtikleri isimleri kapalı zarf içinde İl Başkanı Deniz Yücel’e iletecek. Yücel de kendisine gelen görüş, öneri ve talepleri Ankara’ya ulaştıracak. Genel merkezin değerlendirmesi sonrasında masaya yatırılan isimler 21 Mayıs tarihinde Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edilecek ve kesinlik kazanan listede yer alacak.

Aday adaylık listelerinde İzmir’i tercih eden çok sayıda dikkat çeken isim ön plana çıktı. Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse de İzmir’i isteyen fakat bölge belirtmeyenler arasındaki yerini aldı. Her fırsatta kadınların siyasette ön planda olmasını vurgulayan Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı da açıklamalarda bulundu.

KILIÇDAROĞLU HERHANGİ BİR İLDEN ADAY OLUYORSA FATMA BAŞKAN DA OLMALI
İzmir yerelindeki kadın isimlere genel merkez tarafından öncelik verilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Balcı, “Daha çok kadın olmalı ve biz bunu görmek istiyoruz. Tüm kadınların talebidir bu. Fatma Başkan’ın adı Ankara, İstanbul, İzmir için geçiyordu. O İzmir’i tercih etmiş. Fatma Başkan bizim genel başkanımız. Kılıçdaroğlu herhangi bir ilden aday oluyorsa Fatma Başkan için de aynı şey geçerli diye düşünüyorum” dedi.

GÖNÜL İSTER YÜZDE 50’Sİ SEÇİLEBİLİR YERDEN GÖSTERİLSİN
Balcı listelerdeki kadın kontenjanı hakkında ise, “Benim talebim aslında yüzde 33 değil. Keşke bunun da üstü olsa… Ama seçilebilir yerden tabi. Bizim listemizdeki kaç kişinin seçileceği aşağı yukarı belli. Gönül ister yüzde 50 seçilebilir yerden gösterilsin. Emeği geçen kadınların listelerde yer alması bizim talebimizdir” ifadelerini kullandı.