GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Şubat 2020 Salı 16:35

CHP’li Başkan Adayı Oğuz: Karar verecek olan delegedir!

İzmir’de 30 ilçe başkanının mevcut Başkan Yücel’e destek açıklaması yapması sonrasına konuşan İl Başkan Adayı Oğuz, “Benim için çok önemli bir şey değil. Buna karar verecek olanın ilçe başkanları olduğunu da düşünmüyorum. İlçe başkanları tabii ki çok önemli ama biz kongrede delegelerle seçime gideceğiz. 650 delege var ve bu insanlar oy kullanacak” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkan Yardımcısı ve İl Başkan Adayı Cüneyt Oğuz, 30 ilçe başkanının mevcut İl Başkanı Deniz Yücel’e destek açıklaması yapması sonrasında konuştu.

Resmi adaylık ilanı yapmayan Başkan Yücel’in yanında duracaklarını açık ve net bir şekilde duyuran ilçe başkanlarının kararları hakkında düşüncesini ifade eden Oğuz iddialı bir çıkışa imza attı.

- CHP’DE İLÇE BAŞKANLARINDAN GÖVDE GÖSTERİSİ: 30’DA 30 YÜCEL’E DESTEK!

KARAR VERECEK OLAN İLÇE BAŞKANLARI DEĞİL DELEGELERDİR!
Oğuz, “Benim için çok önemli bir şey değil. Buna karar verecek olanın ilçe başkanları olduğunu da düşünmüyorum. İlçe başkanları tabii ki çok önemli ama biz kongrede delegelerle seçime gideceğiz. 650 delege var ve bu insanlar oy kullanacak. 30 ilçede başkanın aynı şekilde düşünmesi ve hareket etmesi normal şartlarda çok da normal değildir. Ama böyle bir durum doğmuş, pozisyon olmuş. Onların yaptıkları harekete saygı duyuyorum. Neden böyle yaptıklarını tahmin edebiliyorum” dedi.

BENİ İL BAŞKANI YAPACAK OLAN İZMİR’İN GERÇEK CHP TABANINDAN SAVAŞARAK ÇIKMIŞ MÜCADELE ETMİŞ DELEGE YAPISIDIR
Oğuz sözlerini sürdürdü ve “Onlar bugün toplantıya çağrılmış diye duydum. Ne oldu, ne bitti çok da bir şey bilmiyorum. İlçe başkanları poz vermiş, Ertürk Çapın bir açıklama yapmış. Bunlar çok da önemli değil. Ben yoluma bakıyorum. Benim hedefim parti tabanıdır. İzmir’de siyaset yapmak isteyen, önünün açılmasını isteyen kişiler var. Bunlarla beraber biz yolda yürümeye devam edeceğiz. Bu ilçe başkanlarının hepsiyle beraber çalıştık. Kararlarına saygı duyuyorum. Siyaset bir tercihtir. Siyasette herkes bir taraf olur. Onlar taraf oldular. Saygı duymaktan başka yapabileceğim bir şey yok. Ama biz yolumuza devam ediyoruz. Beni il başkanı yapacak olan İzmir’in gerçek CHP tabanından savaşarak çıkmış mücadele etmiş delege yapısıdır. Tabandan ve hücreden çıkmış delege yapısının gücüyle il başkanı olacağım” diye konuştu.