GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Mayıs 2017 Cumartesi 10:42

CHP'li Balbay'dan zeytinlikler için ilginç dilek

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Üretim Reform Paketi'nin Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşülmesi sırasında CHP'li Balbay ile Bakan Özlü arasında zeytinliklerle ilgili ilginç bir diyalog yaşandı.

CHP İzmir milletvekili Mustafa Ali Balbay, Bilim, Sanay, ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Üretim Reform Paketi'nde zeytinlik alanları için belediyelere verilen yüzde 10 imar hakkı ile ilgili eleştirilerde bulundu. Komisyon görüşmelerinde ise Balbay ile Bakan Faruk Özlü arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Balbay tarafından yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

"Efsaneye göre her şeye kadir olmak isteyen bir yönetici tuttuğu her şeyin altın olmasını istemiş. Bir şekilde elde etmiş. Tuttuğu her şey altın olmaya başlamış. Taşı tutuyor altın, ağacı tutuyor altın. Müthiş mutlu. Saatler sonra acıkınca iş değişiyor. Ekmeği tutuyor altın, suya uzanıyor altın. Sonu köyü oluyor. Zeytinlikleri kıyanların tuttuğu altın olsun."

Balbay'ın konuşmasının ardından söz alan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Bu konuda çok bastırmayacağız. Üretim alanlarının, verimli arazilerin talan edilmesini kesinlikle istemeyiz. Gerekirse bu maddeyi kaldırırız" dedi.

Bunun üzerine Balbay şöyle devam etti:

"Zeytin Anadolu'nun öteden beri yaşam biçimidir. Zeytin ağacını koruyanın hayatı zeytin taneleri kadar bereketli, zeytin ağacı kadar uzun, zeytinyağı kadar sağlıklı olsun. Bu maddeyi çıkarmanız en güzeli."

Paket önümüzdeki günlerde öteki ilgili komisyonlarda görüşüldükten sonra Meclis genel kuruluna gelecek.