GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Haziran 2024 Pazartesi 13:56

CHP’li Bakan, Yerlikaya ile görüştü: Bu dönem yeni bir dönem!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bakanlıkta bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan CHP’li Bakan, “Bu dönem yeni bir dönem. Biz istişare edebileceğimiz, birlikte çözebileceğimiz ülkenin sorunlarını birlikte çözebiliyor olmamız lazım. Geçmişte olanlar yanlıştı, olmaması gerekten bir şeydi” dedi.

EGEDESONSÖZ – CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın davetiyle bakanlıkta bir görüşme gerçekleştirdi. CHP’li Bakan, parti içerisinde Gölge İçişleri Bakanı görevini yürütüyordu. Görüşmede masaya yatırılan konular İçişleri Bakanlığı ile ilgili olan konular oldu.

‘BU DÖNEM YENİ BİR DÖNEM’
Geçmiş dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadıklarına değinen CHP’li Bakan, bu dönemi yeni bir dönem olarak adlandırdı ve görüşme sonrası, “Bu dönem yeni bir dönem. Biz istişare edebileceğimiz, birlikte çözebileceğimiz ülkenin sorunlarını birlikte çözebiliyor olmamız lazım. Geçmişte olanlar yanlıştı, olmaması gerekten bir şeydi. İktidar ile muhalefetin kesiştiği noktalar ülkenin sorunlarıdır. O ülkenin sorunlarında herkes kendi siyasi düşüncesi ile kendince en doğrusunu yapmaya yer çalışıyor. Biz de CHP olarak kendi düşüncemize göre en doğrusunu yapmaya çalışıyoruz. Ülkenin menfaatleri noktasında kesiştiğimiz; birlikte çözebileceğimiz sorunları çözebiliyor olmamız lazım. Bu görüşmeler bunun için önemli. Bu bizim muhalefet yapmamızı engellemez. Çözüm üretemediğimiz noktalarda muhalefet yapmaya devam ederiz. Belki birçok konuda sadece konuşarak, görüşerek karşılıklı birbirimizi dinleyerek çözmemiz mümkün. Biz bu ülkenin yararına, faydasına elimizden ne gelirse bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bu görüşmeler bunun için önemli” ifadelerini kullandı.

‘ÖNCEKİ BAKANIN ADINI BİLE ANMAK İSTEMİYORUM’
Önceki Bakan Soylu’nun adını bile anmak istemediğini belirten CHP’li Bakan, “Önceki bakanın ismini anmak istemiyorum. Biz o dönemde buralarda siyasi parti genel başkanları İçişleri Bakanlığı önünde kavga etmeye geliyordu. Biz buraya basın açıklaması yapmaya geliyorduk. Doğru bir şey değil bu. İki ülke savaşır, savaşan ülkeler bile asgari diplomasiyi sürdürür. Bir ülkenin iktidar ve muhalefeti arasında bir iletişim kanalı olmasından daha doğru bir şey yok. İletişim olur, bu müzakeredir. Yeri geldiğinde en çetin mücadeleyi de verirsiniz” dedi.

İçeriğe dair detay vermenin yanlış olduğunu belirten CHP’li Bakan, basın açıklamasının ardından bakanlıktan ayrıldı.