GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Temmuz 2022 Çarşamba 13:42

CHP'li Bakan 'tarihi yağma'nın peşini bırakmıyor... 'Hesap verecekler!'

İzmir’de tartışmalara neden olan Valilik Konağı ile ilgili İzmir Valiliği kararını verdi. Katip Çelebi Üniversite’nden alınan tahsis sonrası İzmir Milletvekili Murat Bakan, açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Bakan, karar için neden bu zamana kadar beklendiğini sorarak, “Vali Konağı'nı bu hale getiren kimse bunun hesabını vermeli, verecek” dedi.
EGEDESONSÖZ – İzmir’de tartışmalara neden olan Valilik Konağı hakkında İzmir Valiliği kararını verdi. Katip Çelebi  Üniversitesi’nde olan tahsis Valilik tarafından iptal edildi.
Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan İzmir Milletvekili Murat Bakan, geçtiğimiz günlerde verdiği önerge üzerine üniversitenin rektörünün topu valiliğe attığını söyledi. Bakan, bugün Valilik tarafından yapılan açıklamada ise üniversitenin suçlandığını söyledi.

Bakan yaptığı açıklamada ayrıca bugüne kadar neden beklendiğini sorarak, konağı bu hale getirenlerin hesabını vereceğini söyledi.

CHP’li Bakan’ın yaptığı açıklamalar şu şekilde:
İzmir Valisi bugün açıklama yaptı; en geç Eylül ayında ihalenin yapılacağını ve 1-1,5 yıl içinde Vali Konağı'nın restorasyonunu tamamlayacaklarını söyledi. Katip Çelebi Üniversitesine yapılan tahsisi de iptal etmişler. Bugüne dek neden beklediler? Önergemizin cevabında rektör topu Valiliğe atmıştı. Valinin bu açıklaması da şunu söylüyor bize: "130 yıllık tarihi Vali Konağı'nın harabeye dönmesinin sorumlusu, tahsisi kendisinde olmasına rağmen bugüne kadar güvenliğini sağlamayan Katip Çelebi Üniversitesi Rektörüdür." Kısaca; - Sen yaptın! + Hayır sen yaptın! Vali Konağı'nı bu hale getiren kimse bunun hesabını vermeli, verecek. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da süreci takip etmeye devam edeceğiz.