GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Temmuz 2022 Salı 15:50

CHP’li Bakan ilk görüşmeyi anlattı: Kayalar ne dedi?

Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alınan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Burada Milletvekili Murat Bakan ve İl Başkanı Deniz Yücel ile görüşen Kayalar’ın, “Burada neden bulunduğumu bilmiyorum. Hesap veremeyeceğim bir durum yok” dediği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ifadesi alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’nün Karabağlar Yeşilyurt’ta bulunan Mali Suçlar Müdürlüğü’ne ait binaya getirildi.

BAŞKAN KAYALAR GÖZALTINDA!

Başkan Kayalar’ın avukatlığını İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Av. Murat Aydın üstlendi.  Gözaltında bulunan Kayalar’ı ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve İl Başkanı Deniz Yücel yetkililerden bilgi aldı.

Kayalar ile görüşmelerini anlatan Milletvekili Bakan, “Soruşturma kapsamında bir gözaltı kararı bulunuyor. Dosyanın ayrıntıları kendisiyle ilgili ifade alma işlemlerine geçilmediği için net değil. Biz de bulunduğu odaya giderek durumu hakkında bilgi aldık.  Bize, ‘Burada bulunmamı gerektirecek bir durumum yok’ dedi.  Sağlığı ve morali gayet yerindeydi. Durumla ilgili ‘Açıklayamayacağım ve hesap veremeyeceğim bir şey yok, ekşi yemedim ki karnım ağrısın’ ifadelerini kullandı. Emniyetteki işlemler devam ediyor. Biz de sürece ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyoruz” diye konuştu.