GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Mart 2024 Pazartesi 19:31

CHP'li Bakan 'evi yakın' dedi, ekledi: Özel'in İzmir'e sık gelmesi şanstır!

CHP Lideri Özel'in yakın zamanda İzmir'e gerçekleştirdiği sık saha çalışmalarını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan "“Bu bizim şansımız. Özgür Özel hayatının büyük bölümünü İzmir'de yaşamış, İzmir merkeze 25 dakika uzaklıkta yaşayan bir insan. Evi Manisa'da. Her geldiğinde genel başkanımızı İzmir programına davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ – 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere kısa bir süre kala CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, SONSÖZ TV’de açıklamalarda bulundu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Bakan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İzmir’de fazla mesai yapmasıyla ilgili değerlendirmeleri yorumladı.

BİZİM İÇİN BİR ŞANS
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İzmir’e çok sık gelmesinin ‘İzmir’de bir problem mi var?’ söylemlerine neden olmasına yanıt veren Bakan “Bu bizim şansımız. Özgür Özel hayatının büyük bölümünü İzmir'de yaşamış, İzmir merkeze 25 dakika uzaklıkta yaşayan bir insan. Evi Manisa'da. Her geldiğinde  genel başkanımızı İzmir programına davet ediyoruz. Bir genel başkan bu kadar İzmirli olabilir İzmir'de İzmirli seçmenden sonra en yüksek seçmen gurubu Manisalı seçmen grubu. Tüm illere gidiyor, tüm Türkiye'yi dolaşıyor. İzmir'e biraz daha fazla geliyor olması evinin İzmir'e 25 dakika uzaklıkta olması” ifadelerini kullandı.

AÇIĞI KISA SÜREDE KAPATTI
Özgür Özel’in saha ziyaretlerini de yorumlayan Bakan, “Olağan üstü ilgi alaka vardır. Genel başkana gösterilen ilgi İzmir'de değişime olan ilgiyi de gösteriyor.Değişim talebi ile yola çıktığımızda ne büyük talep İzmir'den geliyordu. İzmir'de seçmenin yüzde 90'ın üstünde değişim talebi vardı.Bu değişimin gerçekleşmesi 50 yaş altı güçlü siyasi aktörün genel başkan olması ile İzmir'deki değişim talebi vücut bulmuş oldu. Biz Karşıyaka'da halkı selamlarken inanılmaz hoş görüntüler ile karşılaştık. Halkın ilgisini görünce daha çok gelsin istiyorsunuz. Mitinglerimiz çok güçlü geçiyor. AKP'nin Gündoğdu'da yaptığı mitingi biz Aliağa'da Çiğli'de Menemen'de topluyoruz. Dün Bayraklı'da iftarla bitirdik. o da olağanüstü. 2 bin kişilik iftar yapıyorsunuz 5 bin kişi geliyor. Adaylarımız da çok güçlü. Genç adayların, kadın adayların seçim sürecinde gösterdikleri performans ve halktaki kabulünün ne kadar yükseldiğini kamuoyu araştırmalarında gördük. Karabağlar, Bornova, Buca, Bayraklı adayımız büyük performans gösteriyor. Zaten öndeydik, arayı açıyoruz. Cemil Başkan'ın da kampanyası çok güçlü gidiyor. Halk tanıdıkça sevmeye benimsemeye başladı. Hamza Bey'in 2011'den bu yana milletvekili, uzun süredir genel başkan yardımcısı olduğu için elindeki kaynaklar sınırsız, bizden önce adaylığı açıklandı. Biz Cemil Başkan'ın aday belirleme sürecinde geç kaldık ancak kendisi bu açığı kısa sürede kapattı” dedi.