GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Eylül 2024 Pazartesi 18:32

CHP'li Bakan'dan Yerlikaya'ya 'Yunan botu' tepkisi: Mavi Vatanı böyle mi koruyorsunuz?

Datça'da kıyıya yanaşan Yunan sahil güvenlik botundan inen bir kişinin karaya çıkarak göçmen kaçakçısına ait olduğu iddia edilen lastik botu alarak gittiği görülürken görüntülerle ilgili tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan "Mavi vatanı böyle mi koruyorsunuz?" diye sordu.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Türk karasularını ihlal ederek göçmen kaçakçısına kovalama bahanesi ile karaya 50 metre kadar yaklaşan Yunanistan sahil güvenlik botu, bu kez Türk karasularını Datça ilçesi kıyılarında ihlal etti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Yunan sahil güvenlik botunun Datça’nın bir koyunda karaya kadar geldiği, bottan inen maskeli bir kişinin karada bulunan zodiak botu denize çekerek, Yunanistan sahil güvenlik botunun nezaretinde koydan uzaklaştığı görüldü. Olayın yaklaşık bir hafta önce Datça kıyılarında yaşandığı iddia edildi. 



CHP'Lİ BAKAN'DAN TEPKİ
Görüntülerle ilgili açıklama yapan CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakanı İçişleri Bakanlığı'na, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na tepki gösterdi.

Bakan şu açıklamalarda bulundu:

İstanbul’da araçlarla şov peşinde olan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

Senin açıklama yapman gereken mevzu Bodrum sahilinde gezi teknesi gibi gezen, Datça’da karaya çıkan Yunan sahil güvenlik botu ve sahil güvenlik personeli.

Deniz sınırlarımızı böyle mi koruyorsunuz?

Sahil Güvenlik Komutanlığı

Mavi vatanı böyle mi koruyorsunuz?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı

Biriniz çıksın açıklama yapsın iki torbacı yakalayınca açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya neredesin? (Sözcü Gazetesi - Haber Merkezi)