GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Ağustos 2024 Çarşamba 12:57

CHP'li Bakan'dan Tunç Soyer'e: Nezaketsiz!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e kırgın olduğunu belirterek "Soyer ile görüşmüyorum. Ona kırgınım. Bizi çok üzdü seçim döneminde. Değişim kanadına oy kullanmamış olabilir. Çok nezaketsiz davranışları oldu. Özgür Özel, İzmir’e geldi, körfezde yüzmeye gitti" dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

CHP’li Bakan, programda önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef aldı.

Bakan açıklamasında şunları söyledi:

“Soyer ile görüşmüyorum. Ona kırgınım. Bizi çok üzdü seçim döneminde. Değişim kanadına oy kullanmamış olabilir. Çok nezaketsiz davranışları oldu. Özgür Özel, İzmir’e geldi, körfezde yüzmeye gitti. Kurultay delegelerini toplantıya göndermedi, ‘ben gitmiyorum, siz gidin’ deyip insanların toplantıya gitmemesi yönünde mesaj verdi. Biz bunları biliyoruz.

Aday olamadı, agresif biçimde negatif kampanya yürüttü. İYİ Parti adayı Ümit Özlale’nin ismini Tugay’dan daha fazla sarf etti. Parti kaybetse mutlu olacak bir imaj verdi. Hiçbir toplantımızda yanımızda olmadı. Büyükşehir adayımız ile sahada çalışmadı. Partili kimdir? Aziz Kocaoğlu’dur. Ben 5 sene Kocaoğlu’nun grup sözcülüğünü yaptım. Onun da güçlü ve zayıf yönleri var. Benim de var. Ama Aziz Bey’in partililiğini kimse tartışamaz. Bu durumlarda gösterilen kamil, olgun anlayış senin geleceğe ismini bırakır. Aziz Bey’i ayrı tutarım. Tugay aday gösterildi, Kocaoğlu gitti köylülerle fotoğraf verdi. Budur partililik. Ama Tunç Bey’den aynı şeyi göremedik. Meydan okudu.

Buna rağmen toplantılarına gittik. Narlıdere Metrosu açılışına gittim. Yani bizim ismimiz telaffuz ediş şekli… Örnekköy’de Cemil Bey ile temel atma törenine gittik. Bizi üzdü kısacası. Ona kırgınız. Özgür Bey de kırgınlığını ifade etti.