GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Ekim 2019 Salı 13:37

CHP’li Bakan’dan Soyer’e destek: KKTC’yi 30 ülkeye tanıttı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in Kıbrıs için 2 yıl önce sarf ettiği sözlerin yeniymiş gibi kamuoyunda yer alması tartışmaları beraberinde getirdi. “Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakırsak, en doğrusu bu olacak” diyen Soyer’e AK Parti ve MHP tepki gösterirken CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan tartışmaya girdi ve “Verdiği uzun uğraşlar sonucunda KKTC’nin, Cittaslow Birliği’ndeki 30 ülke tarafından tanınmasını sağlayarak, diplomatik bir zafer kazanılmasını sağlayan Tunç Soyer’dir” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer için destek açıklaması yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in 2 yıl önce Kıbrıs için sarf ettiği, “Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakırsak, en doğrusu bu olacak” sözlerinin yeniymiş gibi servis edilmesi bir anda kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) cephesinden eleştiri yağmuru gelince CHP’li Vekil Bakan da yaşananlara tepki gösterdi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Cittaslow Birliği’ndeki 30 ülke tarafından Başkan Soyer aracılığıyla tanındığını aktardı.

- BAŞKAN'A KUMPAS MI KURULDU?

İşte Bakan’ın o açıklaması:

KARA PROPAGANDA İLK DEĞİL
Kıbrıslı bir gazeteci, Kıbrıslı bir belediye başkanının yanında Tunç Bey’i ziyarete geliyor, Kıbrıs’ın konumu, önemi ve ortak yapılabilecekler noktasında demeç alıyor. Sonra bu demeci, Tunç Soyer’in daha önce Kıbrıs ziyareti sırasında yaptığı açıklamalar ile harmanlayıp yeni gibi sunuyor. Olay, ‘kötü gazetecilik’ örneği gibi görünse de sadece bundan ibaret değil. Bunun kime yaradığına, kimlerin diline dolayıp hakikatten uzak kendi algı siyasetine malzeme yaptığına da bakmak gerekiyor. Bu ilk değil... Tunç Soyer’e karşı yürütülen kara propaganda Büyükşehir adaylığı gündeme geldiğinde başladı ve hala devam ediyor.

KKTC’Yİ 30 ÜLKEYE SOYER TANITTI!
AKP, yerel yönetimlerdeki iktidarına ciddi bir darbe aldığı 31 Mart ve 24 Haziran seçimlerinden kayıpla çıktığından beri, yerel politikasını; yerel yönetimleri ‘yerel siyasetten’ uzaklaştırarak genel siyasete itme olarak uygulamaya soktu. Belediye meclislerindeki çıkışlar, milletvekillerinin kent hakkındaki söylemlerini oluşturan dil, bakanların kente geldiklerinde yaptıkları açıklamalar… Tamamı tek yerden çıkma talimatlar... Bunlar ahlaki değildir; İzmir’e yakışmayan ve İzmirlilerin kabul etmeyeceği tarzda yürütülen algı operasyonlarıdır. Tunç Soyer tüm İzmirlilerin belediye başkanıdır, bu kent ve bu ülke için şanstır. Bu unutulmamalıdır. Buradan bu değirmeni döndürenlere ve değirmene su taşıyanlara bir hatırlatma da yapmak şarttır; verdiği uzun uğraşlar sonucunda KKTC’nin, Cittaslow Birliği’ndeki 30 ülke tarafından tanınmasını sağlayarak, diplomatik bir zafer kazanılmasını sağlayan Tunç Soyer’dir!