GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Şubat 2021 Cuma 16:34

CHP’li Bakan’dan Boğaziçi çıkışı: İzmir iş insanları kafasını kuma gömdü

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İzmir iş insanlarının Boğaziçi eylemleri hakkında açıklama yapmaması konusunda eleştirilerini yöneltti.

EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan ve bütün ülkede yankılanan protestolardan sonra İzmir iş insanlarına çağrıda bulundu. Vekil Bakan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada İzmirli iş insanlarını kafalarını kuma gömmekle eleştirdi. 

Sosyal medya hesabından Ege Genç İş İnsanları Derneği, İzmir Sanayici İş İnsanları Derneği ile Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’ni etiketleyerek açıklama yapan yaptığı CHP’li Bakan’ın yaptığı açıklama şu şekilde:

"Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin kayyum rektöre karşı bilimsel özerklik ve özgür düşünce mücadelesi verdiği süre boyunca İzmir iş insanları derneklerinden en ufak bir açıklama gelmemesi beni son derece üzmüştür. İzmir, Türkiye’de demokrasinin, düşünce özgürlüğünün öncü kentidir. İş İnsanlarını temsil eden bu kurumlarında aynı hassasiyeti toplumsal olaylarda göstermesi tüm iş insanları kurumlarına örnek olması gerekir. TÜSİAD’ın dahi kayıtsız kalmadığı açıklama yaptığı bir süreçte İzmir iş insanları derneklerinin kafasını kuma gömmesini eleştiriyorum"