GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Mayıs 2023 Çarşamba 21:32

CHP’li Bakan’dan AK Partili Çelebi’ye sert sözler: Yüzü manda derisinden değilse…

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP’den milletvekili seçildikten sonra önce Memleket Partisi’ne ardından AK Parti’ye geçen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’yi hedef alarak “Onun şerefi ve haysiyeti varsa önce istifa ederdi milletvekilliğinden, sonra AK Parti’ye giderdi. Gitsin İzmir’in köylerini bir dolaşsın bakalım, ne diyor insanlar hakkında. Eğer yüzü manda derisinden değilse, yüzü olan o köyleri gezemez. Azıcık şerefi, haysiyeti varsa bir dakika milletvekili olarak durmaması lazım” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan SonSöz TV’de yayınlanan programda AK Parti Milletvekili adayı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’yi hedef aldı.

TOPAÇ BİR DÖNMEYE BAŞLADI MI NEREDE DURACAĞI BELLİ OLMAZ
Çelebi’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı ‘ben kaderimi cumhurbaşkanına bağladım. Cumhurbaşkanı seçilemezse ben milletvekilliğinden istifa edeceğim’ sözüne atıf yapan CHP’li Bakan, “dönmeye başladı biliyorsunuz, fır döndü. Önce Memleket Partisi, sonra AK Parti. Topaç bir dönmeye başladı mı nerede duracağı belli olmaz. Onun şerefi ve haysiyeti varsa önce istifa ederdi milletvekilliğinden, sonra AK Parti’ye giderdi. Gitsin İzmir’in köylerini bir dolaşsın bakalım, ne diyor insanlar hakkında. Eğer yüzü manda derisinden değilse, yüzü olan o köyleri gezemez. Azıcık şerefi, haysiyeti varsa bir dakika milletvekili olarak durmaması lazım. Sen kendin gidebilirsin kardeşim. Ama sen CHP’lilerin oylarıyla seçildin parlamentoya. Şimdi  cumhurbaşkanı seçilmezse istifa ederim falan diyorsun, geçmiş olsun. Sen artık toplum nezdinde haysiyetini, onurunu yitirdin. Kimse sana değer vermiyor sokakta… İstifa et. Bu kadar bir insan bir noktadan bir noktaya dönebilir mi?” dedi.

VERDİĞİ SORU ÖNERGESİ ÇAKMA
Çelebi’nin meclis performansını değerlendiren CHP’li Bakan, vekil Çelebi tarafından verilen soru önergelerinden bahsederek “Verdiği soru önergesi çakma, Genel Kurmay’ın sitesinden aldığı kanun tekliflerini, kanun teklifi diye meclise veren, kanun teklifi sayısını arttırmak için ilçeleri il yapmaya çalışan, nitelik olarak değil nicel sayıyı arttırmak için teklif veren, özgün teklif vermeyen, astsubaylarla ilgili iki tane kanun teklifi vermiş tazminatlarla ilgili birindeki gösterge oranı farklı birindeki gösterge oranı farklı.  Ne yaptığının farkında değil. Verdiği soru önergelerin kıymeti de yok. Tamamen sayıyı arttırmaya yönelik. Ben birinci oldum demek için soru önergeleri. Kaç tanesiyle gündemi belirledin, bir tane soru önergesi gündemi belirlememiştir. Her bakanlığa aynı soruları sorarak yapılan iş, iş değildir” şeklinde konuştu.

HİZBULLAH HALA VARDIR, CANLIDIR DİYEN ADAMLA NASIL AYNI LİSTEDEN ADAY OLDUN?
HÜDAPAR’ın Hizbullah’la ilişkili bir yapı olduğunu ve Çelebi’nin HÜDAPAR ile aynı listeden seçime girdiğini kaydeden CHP’li Bakan, “Cumhuriyetçiler, Atatürkçüler onu takip etmediği için o bu mesajı kendi mahallesine veriyor. Onun mahallesi şu an karanlık taraf biliyorsunuz. Karanlık tarafa geçti, bir defa Hüda-Par gibi bir partiyle.  Ya sen bir açıklama yap kardeşim, seninle aynı listeden giriyor. Kürdistan’a özerklik verilsin, federasyon kurulsun, Türk bayrağının adında niye Türk var, Türk Ceza Kanunu’nun adında niye Türk var diyen, Kürdistan artık sahipsiz değildir diye miting meydanlarında konuşma yapan, Zekeriya Yapıcıoğlu’yla aynı listelerden aday olmayı göze alan ve bunu içine sindiren bir adamın, ben vatan severim ben milliyetçiyim, ülke, beka deme hakkı yoktur zaten. Sen önce bir Gaffar Okan’la beş tane polisin katiline terörist, terör örgütüdür diyemeyen, Hizbullah hala vardır, canlıdır diyen adamla nasıl aynı listeden aday oldun? Onun bir açıklamasını yap. Biz seçmenlerin oyuna talibiz. HDP meşru bir siyasi partidir. Milyonlarca insan oy veriyor. Elbette biz de tüm seçmenin oyuna olduğu gibi o seçmenlerin de oyuna talibiz. Eğer siz meşru siyasi partileri marjinalleştirirseniz, kriminalize ederseniz PKK’yı güçlendirirsiniz. Biz ne diyoruz bir sorun varsa çözüm yeri meclistir. Dolayısıyla mecliste olan tüm partilerle biz görüşüyoruz. Onlar görüştüğünde problem yok, biz görüştüğümüzde yok terör bilmem ne. Hikaye bunlar, bunları geçecekler. Artık halkı bunlarla kaldıramazlar” ifadelerini kullandı.