GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Mayıs 2017 Perşembe 09:15

CHP’li Aydoğan’dan AK Partili Doğan’a: Seni Allah’a havale ediyorum!

Aydoğan, körfeze alınan gemilerin ihale şartnamesine eleştiri getiren Doğan’a, “Ben sana ne söyleyeyim? Seni Allah’a havale ediyorum. Eline bir kağıt alıyorsun, kimseye sormadan danışmadan konuşuyorsun. Yanında bu işleri bilen arkadaşların var, sor. İhale bitmiş gitmiş” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, kentte geçtiğimiz gün etkili olan lodos nedeniyle vapur seferlerinin iptal edilmesini gündeme getirdi.

VAPURLARDAKİ KARBON KOMPOZİT KAPLAMAYI ELEŞTİRDİ

Doğan vapurların kaplamasını eleştirdiği konuşmasında, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım konusundaki başarısızlığı tescillenmiştir. Körfez kenti olan İzmir’de deniz ulaşımını teşvik etmeyi bir kenara bırakınız her rüzgarda karşılaştığımız manzara gemilere karbon kompozit kaplanmasının yanlış bir seçim olduğunu göstermiştir. Eğer bu gemiler her rüzgarda her yağmurda iskeleye bağlanacaksa süs olsun diye mi alındı? Olumsuz hava koşullarında çalışmaya elverişsiz gemiler alınarak acaba İzmir bu konuda ihmal mi ediliyor? Karbon kompozitin hafif malzemelerden olması ve yüksek olması münasebetiyle rüzgarın etkisini daha çok hissettiriyor. Tepkimiz yanlış seçimedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde söz konusu vapurları alım sürecinde ihtiyacına göre düzenleme yapıldığını burada belirtmek isterim. Sizin göremediğinizi İstanbul görmüştür” dedi.  

İHALE GERGİNLİĞİ... AYDOĞAN’DAN DOĞAN’A: SENİ ALLAH’A HAVALE EDİYORUM!

Doğan’ın, “Belediye olarak anladığımız kadarıyla kentin kaynaklarını bilime aykırı, meslek odalarına ve uzman kadrolara danışmadan kullanıyorsunuz. Gemiler bu şekilde teslim alındığına göre bu şekilde kullanılmaya devam mı edilecek? Özellikle o dönemdeki ısrarın sonucu olarak bunun bedelini İzmirliler ödesin istemiyoruz. Teslim alınan özellikle ilk 3 geminin eksikliklerinin olduğu ve ihale şartnamesine aykırı olmasına rağmen kabul edildiğini biliyoruz” açıklaması sonrasında oturumda kısa süreli gerginlik yaşandı.

Doğan’a tepki gösteren Başkanvekili CHP’li Aydoğan, “Sözlerinize dikkat edin. Ayıp denen bir şey var. Bu gemileri görmeye Türkiye’nin ve dünyanın her tarafından gelenler oldu. Gemiler verimli şekilde çalışıyor. Kötü hava şartlarında her türlü gemi İstanbul, İzmir, Kocaeli fark etmez tehlike yaratmaması için limanlara bağlanır. Ben sana ne söyleyeyim? Seni Allah’a havale ediyorum. Eline bir kağıt alıyorsun, kimseye sormadan danışmadan konuşuyorsun. Yanında bu işleri bilen arkadaşların var sor. İhale bitmiş gitmiş…” diye konuştu.

KONYA ÖRNEĞİ: TUZLU SUYA GÖRE YAPILAN GEMİLER TATLI SUDA ÇALIŞMIYOR!

Daha sonra söz alan CHP’li meclis üyesi Mehmet Aydoğan da Konya’da yaşadığı bir anıdan örnek verdi. AK Partili Beyşehir Belediyesi’ne yüklenen Aydoğan, “Ulaştırma ve Turizm Bakanlıklarımız iç köylere verilmek üzere 7 bölgeye gemi yaptırdı. Bir tanesi de bizim Beyşehir’e gitti. Çiğli’deki törenle almaya geldiler. Biz de gittiğimizde ‘bizleri bu gemilerle gezdirin’ dedik. Gemilerin çalışmadığını söylediler. ‘Nasıl çalışmıyor?’ dedik. Tuzlu suya göre hesap etmişler, tatlı suda gemiler çalışmıyor. Allah aşkına bir şeyleri eleştirirken biraz kendi yaptıklarınıza bakarak vicdanlı olun” dedi. Bunun üzerine tekrar konuşan Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “Orada da yanlışlık olmuş, buna da üzülürüm” açıklamasını yaptı.