GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Ekim 2018 Cumartesi 08:11

CHP’li Avkıran’dan iddialı çıkış: O sonuçta başkanlığı bırakmazsam insan değilim!

Güzelbahçe Belediyesi eski Başkanı Avkıran, 2019 için iddialı konuştu ve“Yüzde 80’den aşağı oy almayacağım. Yüzde 75’ten aşağı oy alırsam kazandığım belediye başkanlığından istifa etmezsem insan değilim. Güzelbahçe’de CHP’ye yüzde 80’in üzerinde oy getirmeyen bu işi yapmasın” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde 2019 yerel seçimleri için hazırlıklar sürdürülürken aday adaylıkları noktasında da hareketlilik yaşanıyor.  

Güzelbahçe Belediyesi eski Başkanı Ertan Avkıran yeni dönemde aday adaylığına başvuracağını söyledi.

YÜZDE 75’TEN AŞAĞI OY ALIRSAM BAŞKANLIKTAN İSTİFA ETMEZSEM İNSAN DEĞİLİM!
Egedesonsöz’e konuşan eski Başkan Avkıran, “Süreci izliyorum. Allah nasip ederse ilerleyen günlerde karar vereceğiz. Genelgeye göre son gün bugün değil. Bizim aday olmamızın önünde bir engel yok. Sevgili genel başkanımızla görüşeceğiz. Görev verirse nereden kaldıysak oradan devam edeceğiz. Vatandaş artık beni istiyor. Nereye gitsek insanlar ‘başkan aday ol’ diyorlar. Genel başkana bir söz vereceğim. Yüzde 80’den aşağı oy almayacağım. Yüzde 75’ten aşağı da oy alırsam kazandığım belediye başkanlığından istifa etmezsem insan değilim. Vatandaş hizmete susamış. Güzelbahçe’de CHP’ye yüzde 80’in üzerinde oy getirmeyen bu işi yapmasın!” dedi.

GÜZELBAHÇE’NİN YAKIN SEÇİM TARİHİ
Başkan Avkıran 1999 ve 2004 seçimlerinde iki kez ipi göğüsledi ve Güzelbahçe’de belediye başkanlığı yaptı. Başkan Avkıran 1999 yerel seçimlerinde yüzde Anavatan Partisi (ANAP), Demokratik Sol Parti (DSP) ve Doğru Yol Partisi’nin (DYP) güçlü olduğu dönemde yüzde 29.1 oy alarak ilk dönemi için yetki aldı. 2004 seçimlerinde CHP’nin adayı Avkıran’ın karşısında en güçlü blok olarak AK Parti konumlandı. DSP’nin de CHP’yi zorladığı sandık mesaisinde Avkıran yüzde 52 ile ikinci dönemine başladı. İlçede 2009 yılından bugüne CHP’li Mustafa İnce’nin başkanlığı yaşanıyor.