GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Mart 2023 Çarşamba 18:55

CHP’li Aslanoğlu’ndan ‘üye kayıt’ raporu: Ülkü Ocakları kökenli çok talep var!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir’de partilerine en çok Milliyetçi Hareket Partisi’nden geçiş olduğunu belirterek “Toplumun farklı kesimlerinden üyelik kayıtları geliyor. Akın akın geliyorlar. 2-3-5 bin kişiler halinde geliyorlar. Onların çoğuna bizim bakmamız lazım, kimdir, kimler olacak diye.  Milliyetçi seçmenden, milliyetçi üyeler ile ülkü ocaklı kökenli vatandaşlardan çok fazla geçiş talebi var” dedi.

EGEDESONSÖZ - Genel seçimlere 1,5 aylık süre kala siyasi partilerde seçim hareketliliği yaşanmaya devam ediyor. Bir çok parti seçim için saha çalışmalarına hız verirken, bir yandan rakip partilerden transferler de yaşanıyor.

Egede Sonsöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar'ın konuğu olan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, üye kayıtları hakkında açıklamalarda bulundu.

“AKP'DE BİR ÜYE BIRAKMAYANA KADAR ÜYE ALMAK İSTİYORUZ”
İzmir’de de üye kayıtlarına devam eden partiler arasında olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, dikkat çekici bir çıkışta bulundu. Hedeflerinin yereldeki muhalefet partilerinde üye bırakmamak olduğunu belirten Aslanoğlu, “Ben bir TV programında da söylemiştim. AKP'de bir üye bırakmayana kadar üye almak istiyoruz nihai hedefimiz bu.  Yönetim kurulu üyeleri  devam ediyorlar. Kendisi üyelik bölümünden söylemişti” dedi.

“ÇOK FAZLA ÜYE KAYIT TÖRENLERİMİZ OLACAK”
Üye kayıtlarının farklı kesimlerden geldiğini vurgulayan Aslanoğlu, özellikle milliyetçi seçmenlerden partilerine geçiş olduğunu kaydetti. Aslanoğlu, “Toplumun farklı kesimlerinden üyelik kayıtları geliyor. Akın akın geliyorlar bir anda. 2-3-5 bin kişiler halinde geliyorlar. Onların çoğuna bizim bakmamız lazım, kimdir, kimler olacak diye.  Milliyetçi seçmen ile ülkü ocaklı kökenli vatandaşlardan çok fazla geçiş talebi var. Bu dönemde de büyük. Bunlara rağmen daraltılmış, yavaş yavaş olmasını istediğimiz üyelere rağmen çok fazla üye katılım törenimiz olacak. Gelmek isteyenleri almayacağız diye bir şey yok. Ancak değerlendirmek için zaman ihtiyacımız var” ifadelerin kullandı.

VİCDANLARI YARALIYOR
MHP'li seçmenlerin çok fazla olduğunu belirten Aslanoğlu, “Ülkü Ocakları yöneticileri, geçmişte ocak başkanlığı yapmış çok fazla isim var. Milliyetçi taban için en temel mesele kendi partilerinin başka bir partiye tamamiyle teslim olduğu ve ana ekseninden kendi çocuklarını korumaktan uzak olduğu. Sinan AtEş cinayetinin çok etkili olduğunu düşünüyorum. Burada MHP'nin konuyu görmezden gelişi çok etkili oldu. Bu yokmuş gibi davranılması bir çok vicdanı yaralıyor” diye konuştu.