GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Mart 2023 Çarşamba 13:30

CHP’li Aslanoğlu’ndan ‘depremzede’ eleştirisi: Vali listeyi vermiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir’e gelen depremzedelerin bilgilerinin verilmemesi üzerinden İzmir Valiliği’ni eleştirerek “Şeffaflık ile ilgili bir çok sorun yaşıyoruz. Birçok ilden veriler istiyoruz ancak alana kadar göbeğimiz çatlıyor. İzmir'e kim, nereden gelmiş diye AFAD verilerine ulaşmakta sıkıntılar yaşıyoruz. Alabildiğimiz ilçeler var. Toplumun tüm katmanlarına açık olması gereken bilgiler bunlar. Resmi yazı ile başvurduk hala cevabı gelmedi” dedi.

EGEDESONSÖZ - Türkiye’de 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde yıkıma neden olan depremler sonrası milyonlarca vatandaş için barınma ihtiyacı ortaya çıkmıştı.

Yüzbinlerce bina kullanılmaz hale gelirken, kentlerden ayrılmak istemeyen vatandaşlar için konteyner ve çadır kentler kuruldu, deprem bölgesinden başka illere gitmek isteyen vatandaşlar için de sahil şeridinde bulunan illerde barınma alanları açıldı.

Depremzedelere kucak açan iller arasında olan İzmir’e de binlerce depremzede vatandaş da gelerek hayata tutunmaya çalışıyor.

Sonsöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar'ın konuğu olan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, kente gelen depremzedeler ile ilgili bilgilerin kendileri ile paylaşılmadığını belirterek tepki gösterdi.

BİLGİ ALANA KADAR GÖBEĞİMİZ ÇATLIYOR
Kendilerinin depremzedeler ile ilgili bilgiye ihtiyaçları ve yardım konusundakendilerine ulaşmak istediklerini belirten Aslanoğlu, “Şeffaflık ile ilgili bir çok sorun yaşıyoruz. Birçok ilden veriler istiyoruz ancak alana kadar göbeğimiz çatlıyor. İzmir'e kim, nereden gelmiş diye AFAD verilerine ulaşmakta sıkıntılar yaşıyoruz. Alabildiğimiz ilçeler var. Toplumun tüm katmanlarına açık olması gereken bilgiler bunlar. Resmi yazı ile başvurduk, hala cevabı gelmedi. Kimler, nereye geldi? Kişisel bilgileri koruma kanunu dışındaki bilgilere ihtiyacımız var. Ancak bunlar verilmedi” dedi.

BİR İHTİYACINIZ VAR MI DEMEK İSTİYORUM
Kendisinin vatandaş olarak bu bilgilere erişmesi gerektiğini belirten Aslanoğlu, “Ben bu şehrin paydaşlarından biriyim, şehirde yaşayan vatandaşlardan biriyim. Şehrime birileri misafir gelmiş ve ben bunlar hoş geldin deyip bir ihtiyacın var mı demek istiyorum. Sizin mahallenizde bir depremzede olduğunu bilseniz gitmez misiniz?” ifadelerini kullandı.

VALİ VE KAYMAKAMLAR İL BAŞKANLARI GİBİ ÇALIŞIYORLAR
AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanları’nda bu bilgilerin olup olmadığının sorulmasına da yanıt veren Aslanoğlu, “O işler çok uzun süredir değişti. İktidarın il başkanları vali ve kaymakam gibi davranıyor, vali ve kaymakamlar  iktidarın il başkaları gibi çalışıyor” diye konuştu.