GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Mayıs 2023 Pazar 15:39

CHP’li Aslan’dan Erdoğan’a oy açıklaması: Fazla oy pusulaları çıktı!

İzmir’in Konak İlçesi’nde oy kullanma işlemleri sırasında Erdoğan’a kullanılmış hazır oy pusulalarının çıkması üzerine CHP harekete geçti. CHP İzmir İl Hukuk Komisyonu Üyesi ve aynı zamanda seçim kurulu üyesi olan Av. Mahmut Esat Arslan, “Aynı durum Karabağlar’da da yaşanıyor. Söz konusu Konak’ta sandıkta 11 tane fazladan oy pusulası çıktı” dedi.

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde seçmenler sandık başına giderken İzmir’in Konak İlçesi’nde Eşrefpaşa 80.yıl Okulu’nda bir sandıkta Recep Tayyip Erdoğan’a kullanılmış hazır oy pusulası çıktı. Sandık görevlileri ve memurlar tarafından durum tutanak altına alınırken CHP ise harekete geçti.

CHP İzmir İl Hukuk Komisyonu Üyesi ve aynı zamanda seçim kurulu üyesi olan Av. Mahmut Esat Arslan, 2146 nolu sandık üzerinde yaptıkları ayrıntılı inceleme sonrasında fazladan oy pusulalarının da çıktığını, 11 adet pusulanın arttığını söyledi.  Sandıkta oy kullanacak kişi sayısı ile pusulaların birbirini tutmadığını vurgulayan Aslan, durumun dikkat çekici olduğunu söyledi.

Aslan, “ Konak’a hemen müdahale ederek gerekli sayım yaptık 11 tane de fazla oy pusulası çıktı.  Bazı gönderilen oy pusulası sayısı ile kullanılan  oylar birbiriyle örtüşmüyor. Paketten çıkanların sayısıyla hazirun listesi birbirini tutmuyor. Eksik ve ya da fazla çıkanlar var… Aynı olay Karabağlar’da da yaşanmıştır. Bu bizi kuşkulandırdı. Buna bir anlam veremedik.  Bunun üzerine araştırma yapıyoruz. Konak’ta yaşanan durumun ardından sandık açılırken görevlileri oraya göndereceğiz. Gerekirse tekrar sayım yapılacak” dedi.