GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Ağustos 2023 Pazar 13:04

CHP’li Arslan’dan ittifaktan gelen eleştirilere yanıt: Hiç kimse haddini aşmasın!

Seçim sonrasında 6’lı Masa içerisinde bulunan partilerden CHP’ye yönelik eleştirilerin olması sebebiyle açıklama yapan CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan “Bazen vekiller açıklamalar yapıyorlar. Bizleri üzüyorlar. Bir fedakarlık yapıldıysa adalet için, demokrasi için CHP’liler yaptı. Hiç kimse haddini aşmasın, hiç kimse CHP’lilere tek kelime etmesin. Önümüzde seçim var. İzmir vekili olmanın ötesinde seçmen olarak söylüyorum. Bizim tek başımıza alamayacağımız belediye yoktur” açıklamasını yaptı.
EGEDESONSÖZ- CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Menderes İlçe Kongresi’nde bir konuşma gerçekleştirdi. Arslan, parti içindeki değişim tartışmaları, ittifak veyerel sçeimlere ilişkin değelendirmelerde bulundu. 

CHP’LİLER İÇİN TERÖRİST YOKTUR
Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ve değişim konusunda değerlendirme yapan CHP’li Arslan, “Değişimi sadece genel başkanın değişimi olarakgörürsek haksızlık olur. O hukukun üstünlüğü, adalet, barış ve kucaklaşama için elinden gelen gayreti yaparak ittifakı sağladı. Yan yana gelemeyen yapıları yan yana getirdi. 1günde 10 toplantı yaptığına şahit oldum. İnsan üstü gayret yaptı. Seçim kaybedildiyse sorumlusu tek başına o değildir. Ednan Arslan’dır, Yüksel Taşkın’dır. Bizi çıkın eleştirin. Biz partimizi yerel seçimlere hazırlmaya geldik. Söylenmsi gerekeni burada söyleyelim. Seçmenimizin başını öne eğmemek için çabaladık. Seçimi kaybettik. Eksiklerimizi konualım. Bize oy vermeyenlere kızmamalıyız. Demek ki biz iftira kampanyasına etki gösteremedik. Herkes çok iyi bilsin. CHP kadroları içinde vatan haini, terörist yoktur. Bu salondaki CHP’liler vatanseveliğin, Atatük’e olan inancının zekatını verse bunların 7 sülalesine de yeter. Pazara, esnafa, kahveye gideceğiz. Seçim öncesinde söyleyip de haksız çıktığımız hangi konu var? Mazot 20 liradan 40’a çıktı. Dolar 30’a yakınlaştı. Biz bunları söyledik ve maalesef haklı çıktık” dedi.

6’lı Masa’nın diğer partilerinden seçim sonrası CHP’ye gelen eleştiriler hakkında yorum yapan Arslan, “Seçimde bir olarak birlikte olarak hem Menderes’te hem 30 ilçede ve büyükşehirde altı oklu bayrağı göndere çekeceğiz.Özgücümüz buna yeter. Buna tek başına CHP yapmaya yeter. Bazılarının açıklamalar beni üzüyor. Hiç kimse CHP’nin İzmir’deki gücünü küçümsemesim. Şu ilçeyi alırız, bu ilçeyi alırız, büyükşehiri alırız. Hodrimeydan! Sandık geldiği gün herkes oyunun da boyunun da ölçüsünü de alır. İttifakımızı önemsiyoruz. İttifak için genel başkanımız büyük fedakarlık gösterdi. Bazen vekiller açıklamalar yapıyorlar. Bizleri üzüyorlar. Bir fedakarlık yapıldıysa adalet için, demokrasi için CHP’liler yaptı. Hiç kimse haddini aşmasın, hiç kimse CHP’lilere tek kelime etmesin. Önümüzde seçim var. İzmir vekili olmanın ötesinde seçmen olarak söylüyorum. Bizim tek başımıza alamayacağımız belediye yoktur” açıklamasını yaptı.