GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Eylül 2024 Perşembe 19:57

CHP’li Arslan’dan Bakan Kurum’a ‘müsilaj’ göndermesi: Konu CHP'li belediyeler olunca iklim krizini anmıyorlar

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un TÜBİTAK Gemisi ile Körfez'deki incelemelerine yönelik sosyal medyadan eleştiride bulundu. Arslan, yaptığı açıklamada "Bakanlığın adında “çevre” geçince gören de Sayın Bakanı çevreci sanır. Başta #İliç maden faciası olmak üzere bakanlığı döneminde birçok çevre felaketi yaşanmış Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, İzmir’de üst perdeden konuşmuş. Müsilaj olduğu dönemlerde iklim krizini sebep gösterenler, konu CHP'li belediyeler olunca iklim krizinin adını anmıyorlar" dedi.

EGEDESONSÖZ - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TÜBİTAK Gemisi ile Körfez'deki incelemelere ve İzmir Körfezi Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katıldı.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, konuya ilişkin sosyal medyadan açıklama yaptı.

Arslan'ın paylaşımı şöyle: 

"Bakanlığın adında “çevre” geçince gören de Sayın Bakanı çevreci sanır. Başta #İliç maden faciası olmak üzere bakanlığı döneminde birçok çevre felaketi yaşanmış Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum, İzmir’de üst perdeden konuşmuş. Müsilaj olduğu dönemlerde iklim krizini sebep gösterenler, konu CHP'li belediyeler olunca iklim krizinin adını anmıyorlar. 22 yıllık iktidar ve iki bakanlık dönemi boyunca, bu soruna neden çözüm üretmediklerini açıklamadan, çözüm üretmek için çabalayan büyükşehir belediyemizi neden desteklemediklerini anlatmadan, neden kredileri onaylamadıklarını kamuoyuyla paylaşmadan, görevinin ilk döneminde ülkemizde yaşanan çevre felaketlerinin ve doğa talanının hesabını vermeden, Sayın Bakan'ın Partimizi ve Belediyelerimizi hedef alan söylemleri, gerçeklikten uzaktır."