GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Şubat 2023 Salı 23:26

CHP'li Arslan Adıyaman'dan bildirdi: Toplu çadır yok, arama kurtarma yok!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından çevre illerde de büyük hasarlar meydana geldi. Adıyaman’a giden CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, bölgede herhangi bir toplu çadır olmadığını ve arama kurtarma faaliyetlerinin yapılmadığını belirtti.

EGEDESONSÖZ – Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem çevre illerde de yoğun hasarlara sebep oldu. Depremin hasarlarının ardından bölgeye pek çok kişi intikal etti.

Deprem bölgesinde bulunan CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan ise Adıyaman’dan gözlemlerini anlattı. Deprem sonrasında binaların yıkıldığını ancak arama kurtarma çalışmaları için bölgeye kimsenin gelmediğini aktaran Arslan, herhangi bir toplu çadır dahi olmadığını belirtti.

Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:
Şu an CHP heyetimizle beraber Adıyaman’dayız. Önünde bulunduğumuz yer Atatürk Caddesi olarak bilinen bir yer. Şu an Adıyaman’da elektrik, su ve doğalgaz yok. İnsanlar üşüyorlar. Burada herhangi bir toplu çadır yok. İnsanlar evlerinin ve enkazların önünde yakmış olduğu ateşlerle ısınmaya çalışıyorlar. Ciddi bir arama ve kurtarma faaliyeti de yok. Lokal lokal arama ve kurtarmalar var. Arama ve kurtarmayı bekleyen yüzlerce enkaz var burada. 9 katlı apartmanlar olduğu söyleniyor. Şu an bir kat, iki kat şeklinde yığıntılar ve enkazlar oluşmuş durumda. İnsanlar bir umut; arama ve kurtarmayı bekliyorlar. Arama ve kurtarmalar biraz daha gecikirse maalesef can kayıplarımız daha çok artacaktır. Adıyaman kara günlerini, zor günlerini yaşıyor. Bir an önce bölgeye arama ve kurtarma faaliyetlerini yapacak profesyonel ekipleri bekliyoruz.