GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Mayıs 2017 Cuma 14:24

CHP'li Altıok: Utanç içindeyim

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, KHK ile işten atıldıkları için açlık grevinde bulunan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça hakkında “terör örgütü üyesi, gizli gizli yemek yiyorlar”diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslendi.

Altıok, Süleyman Soylu’nun ifadelerine yönelik yaptığı açıklamasında Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın delilsiz, soruşturmasız işinden, ekmeğinden edildiğini belirterek “bu insanlar bu ülkenin bakanı tarafından yine delilsiz, yargısız peşin suçlu ilan edildiler. Utanç içindeyim!” dedi.

Altıok, açıklamasının devamında “Bir ülke düşünün insan hakları anıtı tutuklu, Tek adamın diktasına HAYIR diyen herkes suçlu, terörist. Kimse sormaz sanıyor herhalde, o zaman neden tutuklanmadan serbest kaldılar? Madem örgüt üyesi oldukları, suçları yıllardır(!) sabit, neden memur olarak atandılar? Bakan “Kim emanet eder terör örgütü mensuplarına öğrencileri?” diyor. Sormazlar sanıyor “neden ve nasıl daha önce öğrenciler onlara emanet edildi?” diye. Nasılsa “Aldandık” deyip çıkıyorlar ya işin içinden. Ona güveniyor olsa gerek. Ya da soran olursa terörist diyerek tutuklarız diye düşünüyordur. “Gündüz oturuyorlar akşam yiyip içiyorlar” da diyor bakan. Bu kadar özgüvenle fotoğraflarla kayıtlarla gözler önünde eriyişi sabit bu insanların yiyip içtiğine ancak böyle sahtekârlıklara kafası çalışan ve bu aldatmacaları bilfiil uygulayan birileri inanır. Kabataş yalanında bir türlü bulunamayan video gibi kayıt altında olsa gerek bu ziyafet sofraları! Yoksa bir bakan değil bir insan nasıl söyler bu sözü? Kasları erimiş, kuş kadar kalmış, ölüme yatmış insanlara “Ölümden çıkarınız ne?” diye sorabilen hastalıklı akıl bile bu kadarını düşünemez.” dedi.