GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Ocak 2018 Salı 16:33

CHP’li aday İnce’den ‘kale’ye mesaj: İzmir’den destek bekliyorum!

Yalova Milletvekili İnce kurultayda yarışacağını ilan etmesinin ardından İzmir’deki 52 delegeye mesaj yolladı. İnce, “Ben desteklerini bekliyorum. Değişim başarı getirecektir" dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 3-4 Şubat tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek 36’ncı Olağan Kurultaya kilitlendi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmasına kesin gözüyle bakılan seçim iki isim adaylığını açıkladı. İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal ve 2014 yılında 18’inci Olağanüstü Kongrede aday olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce kurultayda CHP Lideri Kılıçdaroğlu karşısında delegeden oy isteyecek.

Özellikle İnce’nin genel başkan adaylığını açıklaması sonrasında gözler, partinin Türkiye’deki kalesi konumunda olan ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun milletvekili seçildiği İzmir’e çevrildi.

7 Ocak’taki il kongresinde İl Başkanı seçilen Deniz Yücel, kurultay için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek açıklaması yaparken 52 delegesi olan İzmir’in 3-4 Şubat’ta göstereceği refleks şimdiden merak konusu oldu.  Yalova Milletvekili İnce Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu ve İzmir’e mesaj yolladı.

2019’DA DEĞİŞİME İHTİYAÇ VAR!
İnce, “Ben 2019’un bir dönüm noktası olduğuna inanıyorum. Bu dönüm noktasında partinin bir büyük değişime ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Tarihe karşı sorumluluğum var. Geleceğimizi yeniden kazanmak için yollardayız. Ben bu değişimle CHP’nin bunu başarabileceğini düşünüyorum ama yeni bir heyecana ihtiyacımız var. Bu heyecanı bu umudu yeşertmeye, yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.

BU İŞLERİ YAPACAĞINA KIRTASİYE İŞLERİ YAPSA DAHA İYİYDİ!
İnce ayrıca eski Milletvekili Sedat Uzunbay’ın yaptığı yoruma üstü kapalı eleştiri getirdi. Uzunbay’ın, ‘Muharrem Bey arkadaşım. İyi bir dostluğumuz var. İzmir’e geldiği zaman arar konuşuruz buluşuruz. Ancak arkadaşlık başka siyaset başka... Benim değerlendirmem Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan yana… Eğer İzmir’den imza toplanırsa Genel Başkan için imza veririm’ açıklaması karşısında konuşan İnce, “Orada bir eski milletvekili var, benim arkadaşımdır. Buraya geldiğinde yer içeriz ama oyum Kılıçdaroğlu’na gibi bir açıklama yapmış. Benim şoförüm İzmirlidir. 7 yılda İzmir’e geldiğimizde kaç kere aramışım? Tabi ki arkadaşımdır ama aradığım bir isim değildir. Muhabbetim de yoktur. Sırf birilerine yaranmak için milletvekilliği yapmış birinin yaptığı bu davranış çok ucuz ve basittir. Arayıp sık görüştüğüm biri değildir. Şoförüm şahitliğini yapabilir. Bunlar ucuz işler. Bu işler bakacağına kırtasiye işleri yapsa daha iyiydi” dedi.  

İZMİR’E SESLENDİ: DESTEKLERİNİ BEKLİYORUM!
İzmir’deki 52 kurultay delegesine seslenen İnce, seçim için destek istedi. İnce, “Ben desteklerini bekliyorum. Değişim başarı getirecektir. Kaybedeni değiştirmezseniz kazanan da değişmez. Kazanan hep kazanan olur. Kazananı değiştirmek istiyorsanız önce kaybedeni değiştireceksiniz” ifadelerini kullandı.  

2014’TE 177 İMZAYLA ADAY OLDU 415 OY ALDI
Muharrem İnce, 18 Ağustos 2014 tarihinde grup başkanvekilliğinden istifa ederek yapılacak kurultayda genel başkanlığa aday olduğunu açıklamıştı. 177 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday olmuştu. 5 Eylül 2014'te yapılan CHP 18’inci olağanüstü kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 740 oy aldı fakat Muharrem İnce 415 oyda ikinci sırada kaldı.