GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Mart 2021 Cuma 15:42

CHP Kongresi'nde basını darp eden 7 saldırgan ihraç edildi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi'nde basına saldıran Onur Kurt, Yakup Yılmaz, Tayfun Ozan, Taner Gül, Hüseyin Gül, Atakan Demirtaş ve Emre Gelen için Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) kararını verdi. Dosyayı görüşen YDK üyeleri, 7 ismi 'kesin ihraç' ile partiden atıldı.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi olaylara sahne olmuştu.

İki adayın yarıştığı kongrede, gerçekleştirilen oylama sonrası seçimi Burak Kotan kazanırken, sonuçların açıklanmasının ardından kongre salonunda bulunan iki grup arasında arbede yaşanmıştı.

Tekme ve tokatların kullanıldığı kongrede, kavgayı görüntülemek isteyen basın mensupları sahneden görüntü kaydı yapması sonrası ise saldırının boyutu çirkinleşmiş ve sahnede bulunan basın mensuplarına yönelmişti. Görüntüleri kaydeden gazetecilere 'çekmeyin' diyerek sözlü saldırılarda bulunan partililer, basın mensuplarının görüntüleri çekmeye devam etmesi sonrası basın mensuplarına plastik sandalyeler ve yumruklar ile saldırmış, bir gazeteci linç edilmeye çalışılırken, bir basın mensubunun ise telefonu çalınmıştı.

Yaşanan kriz sonrası Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, olayı kesin bir dille kınarken, sorumlular hakkında gerekli işlemin yapılacağını duyurmuştu.

VİDEO KAYITLARI İNCELENDİ
Video kayıtlarının izlenmesi sonrası kongrede basına saldıran kişiler tespit edilmiş ve İl Disiplin Kurulu'na gönderilmişti. 

İzmir'de toplanan İl Disiplin Kurulu ise skandal bir karara imza atmış ve saldırganlar hakkında işlem yapmamıştı. İl Disiplin Kurulu kararı sonrası CHP İzmir İl Başkanı konuyu Genel Merkeze taşırken, ismi tespit edilen 9 isim Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. 

Disipline sevk edilen Tarık Akbaba, Mehmet Tokan, Onur Kurt, Yakup Yılmaz, Tayfun Ozan, Taner Gül, Hüseyin Gül, Atakan Demirtaş ve Emre Gelen için YDK kararını açıkladı.

Dosyada ismi geçen Tarık Akbaba'ya delil yetersizliğinden ceza verilmezken, Mehmet Tokan içinde cezai işlem uygulanmadı.

7 İSİM İÇİN 'KESİN İHRAÇ' KARARI
Video kayıtlarında tespit edilen 7 isim olan Onur Kurt, Yakup Yılmaz, Tayfun Ozan, Taner Gül, Hüseyin Gül, Atakan Demirtaş ve Emre Gelen için ise beklenen karar çıktı. YDK tarafından dosyaları görüşülen isimler YDK tarafından 'kesin ihraç' edildi.