GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Nisan 2018 Salı 14:27

CHP Konak’ta kılıçlar çekildi: Eski ve yeni başkan karşı karşıya!

Eski Başkan Tunus, mevcut Başkan Gruşçu için, “Kongreye gitmeli, seçim olmalı. Rahatlar. Kendi iyiliği için de söylüyorum” dedi. Gruşçu ise, “Delegemizin verdiği oylarla 3 dönemdir seçilmiş bir yönetimiz. Şimdiden imza toplama hareketine başlayabilirler. Hazırız” diye konuştu.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Örgütü tarafından geçtiğimiz hafta sonu yapılan danışma kurulu toplantısının yansımaları sürüyor.

Programın basına kapalı bölümünde İlçe eski Başkanı Aytekin Tunus’un kürsüden yaptığı konuşma salonda gerilim yaratmıştı. Tunus, İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın istifa ederek görevini Çağrı Gruşçu’ya bırakması üzerinden eleştirilerde bulunmuş ve olağanüstü kongre çağrısı yapmıştı.

Gelişmelerin ardından eski Başkan Tunus ve mevcut İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu Egedesonsöz’e konuştu. İki başkan karşı karşıya geldi.

KONGREYE GİTMELİ, KENDİ İYİLİĞİ İÇİN DE SÖYLÜYORUM!
İlçe eski Başkanı Tunus, “Çağrı arkadaşımızın geliş şeklinin doğru olmadığını düşünüyorum. Bir önceki ilçe başkanımız kendisi Çağrı’nın kazanamama ihtimaline yönelik seçime girip kazandığını ve görevi devrettiğini ifade etti. Ben de bunun doğru olmadığını söyledim. Çağrı arkadaşımızı düşünerek söyledim. CHP’nin Konak gibi bir ilçesinde bu anlayışla başkanlık yapılamayacağını ifade ettim. Dolayısıyla olağanüstü bir kongreye gidip seçilip gelip başkanlık yapması gerektiğini ifade etmeye çalıştım. Danışma kurulunda da çok net gördüm. Çağrı arkadaşımız konuşmasının büyük bölümünü Sayın Şakir Başak’ın Atatürk’le ilgili son derece yanlış ifadesini düzeltmeye, örtme çalışmakla geçirdi. Ben Çağrı’nın Şakir Başkan’ın değil Konak İlçe Örgütü’nün başkanı olmasını isterim. Bunun yolu yöntemi de seçimdir. Kongre çağrısını yineliyorum. Kongreye gitmeli, seçim olmalı. Delegasyon teveccüh gösterirse arkadaşımız yoluna devam eder. Rahatlar. Kendi iyiliği için de söylüyorum” dedi.

TÜZÜKTE YERİ VAR İMZA TOPLAMA HAREKETİNE BAŞLAYABİLİRLER!
İlçe Başkanı Gruşçu ise, “Bu konu 2019’a doğru giderken enerjimizi boşa harcamak noktasında olduğumuz bir konudur. Bu tartışmanın CHP örgütüne hiçbir faydası yoktur. Bu açıklamayı Konak Belediye Başkan Adayı olmasından ötürü yaptığını düşünüyorum. Siyaset dizaynı yaratmak, siyasal ikbalini düşünen kişilerin yapacağı türden çıkışlar olarak düşünüyorum. Biz bugüne kadar hiç tahakküm altında bulunmadık. Kimsenin de korumasına ihtiyacımız yok. Biz kendi delegemizin verdiği oylarla 3 dönemdir seçilmiş bir yönetimiz. Delegenin teveccühüyle buraya gelmiş kişileriz. Biz CHP Konak İlçe Örgütü’nü temsil ederken, delegemizin verdiği her oyda tüm yönetim kurulu üyelerimiz başkan sıfatını kazanmıştır. Bu yetkiyi bize delege vermiştir. Yönetim kurulumuz çalışmalarını hür iradesiyle sürdürmektedir. Siyaseti dizayn etmesi yerine 2019 öncesinde partisine güç veren bir anlayış içinde olmasını öneriyorum. Şu an kongre düşüncesini ortaya koyarak enerjimizi boşa harcamak yerine kendisini eski bir içe başkanı olarak, tecrübe ve deneyimlerini paylaşmak üzere çalışmalara davet ediyorum. Delegemiz bu süreç içinde değerlendirir ve takdir ederse tüzükte yeri var, imza toplarlar süreci kongreye götürürüz. Ama şu anda tüzüğümüz gereği görevin boşalması nedeniyle yönetimden içinden seçilen kişiler olarak görevimize devam ediyoruz. Eğer böyle bir düşünceleri varsa şimdiden imza toplama hareketine başlayabiliriler. Biz bu konuda hazırız” diye konuştu.