GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Aralık 2020 Salı 23:10

CHP Kınık’ta sular durulmuyor: Alevi-sünni tartışması!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in istifasını istediği Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz’ın görevi bırakmasından sonra seçilen yeni ilçe yönetimi çıkan ateşi söndürmedi. İl Başkanı Yücel’in Yılmaz’a Alevileri kast ederek, “Parti belli yapının kontrolüne geçti. Şikayetler geliyor. İlçede ciddi sorunlar var, çözeceğiz” dediği iddia edildi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü’nde Kınık kirizi devam ediyor. İl Başkanı Deniz Yücel’in istifasını istediği İlçe Başkanı İsmail Yılmaz’ın görevi bırakma sürecinin ayrıntıları netleşiyor. Yılmaz, “yönetim değişikliği” talebiyle başlayan süreçte görevi bırakırken yerine örgütlenmeden sorumlu ilçe başkan yardımcısı Hüseyin Kocabaş seçilmişti. İl Başkanı Yücel’in ilçenin komple istifasını alma operasyonuna karşılık veren ilce başkanlığı kendi içinden bir ismi yeni başkan olarak belirlemişti.

Yücel, Kınık’taki hamlesinin başarısız olmasının ardından ilçeye koordinatör başkan yardımcılarını gönderdi. İlçeye giden isimler yeni ilce başkanı ve yönetiminin istifasını istedi fakat bir sonuç alamadı.

İlçe Başkanı Yılmaz’ın istifasına neden olan sürecin ayrıntıları da netleşmeye başladı. İstifasını il başkanlığında yönetim kurulu üyesi Vedat Suay ile birlikte ziyaret ettiği Yücel’e veren Yılmaz’ın yaşananlara tepki gösterdiği öğrenildi. İddialara göre İl Başkanı Yücel, Yılmaz ve Suay’a, Alevileri kast ederek, “Parti belli yapının kontrolüne geçti. Şikayetler geliyor. İlçede ciddi sorunlar var, çözeceğiz. Bu durum böyle gitmez” dediği öğrenildi. Yücel’in sözleriyle gerilen ortamda iki isim gerekirse görevi bırakacaklarını söylerken bu durumun Kınık’ta tepkilere neden olacağını söylediği de belirtildi.

KÖYBAŞI BASKISI

İl Başkanı Yücel, İlçe Başkanı Yılmaz ve kendisini ziyarete gelen Suay’a Avukat Sertuğ Köybaşı’nın ismini söylerken Köybaşı ile birlikte Av. Orhan Toparlı’nın ismini önerdi. İki ismin yönetimde değerlendirilmesini isteyen Yücel’in baskısı sonucu ilçede kriz çıktığı iddia edildi. Köybaşı’nı 2024 yerel seçiminde ilçede belediye başkan adayı yapmak istediği dile getirilen Yücel’in yıllar öncesinden aldığı tavır ve davranışlar ise tartışmalara neden oldu.

Öte yandan Kınık’ta yaşanan gerilimin ilçeye yansıması üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı sivil polislerin gün boyunca ilçe başkanlığında nöbet tuttuğu ve güvenlik önlemi aldığı öğrenildi. Yaklaşık 50 kişilik grubun İlçe Başkanı Yılmaz ve yönetimine sahip çıkmak için akşama kadar partide oturduğu ifade edildi.