GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Şubat 2022 Cumartesi 17:28

CHP Kınık'ta kongre heyecanı sona erdi… Yeniden 'Yılmaz' dönemi!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de seçim heyecanı yaşayan Kınık'ta yeni ilçe başkanı belli oldu. Geçmiş dönemlerde Kınık'ta ilçe başkanlığı görevini yürüten ancak yaşanan sorunlar sonrası istifa eden İsmail Yılmaz, gerçekleşen kongrede 71 oy alarak Kınık'ın yeni ilçe başkanı seçildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de istifa ve görev değişimi depremleri ile gündeme gelen Kınık, seçim heyacanı yaşadı.

Kınık'ta geçmiş dönemlerde ilçe başkanlığı yapan İsmail Yılmaz, CHP İzmir İl ile yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle istifa etmişti. Sonrasında biri geçici yönetim olmak üzere toplam 2 ilçe başkanı değiştiren Kınık, İsmail Yılmaz'ı yeniden başkan seçti.

CHP İzmir'de yeni başkanını seçmeye hazırlanan 4 ilçeden ilki olan Kınık'ta, geçici yönetim olarak belirlenen Ahmet Kanat'ın aday olmadığı ilçe seçimlerinde eski ilçe başkanı İsmail Yılmaz ile Nesrin Nalbant sandıkta karşı karşıya geldi.

YILMAZ YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
Divan Başkanlığı'nı Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'in yaptığı kongrede ilçe üyeleri oylarını kullandı. Kongrede 71 oy alan İsmail Yılmaz Kınık'ta yeniden ilçe başkanı seçildi. Yılmaz'ın rakibi Nesrin Nalbant ise 14 oy aldı.

KINIK'TA NELER OLMUŞTU?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de ilçe yönetimi ve il başkanlığı arasında yaşanan krizlerle gündeme gelen Kınık'ta, geçmiş dönem İlçe Başkanı İsmail Yılmaz’ın sürpriz istifasıyla başlayan krizde ilçe yönetimi Yılmaz'ın ardından içerisinden yeni bir ilçe başkanı seçmişti. Yapılan oylamada Hüseyin Kocabaş göreve getirilirken, Kınık ile İl Yönetimi arasından yaşanan anlaşmazlık iddiası sonrası Kocabaş ve ekibi de görevlerinden istifa ettiklerini açıklamıştı.

Yaşanan istifalar sonrası gözler Kınık'ta yeni ilçe başkanı kim olacak sorusuna çevrilirken, CHP İzmir İl Yönetimi tarafından Kınık'a, 2 Mart 2021'de geçici yönetim için Kınık İlçe Başkan adayı olan Ahmet Kanat'ı atamıştı.